„Royal Enfield“ pristatė nostalgišką motociklą

Daugiau nei 120 metų motociklus kurianti kompanija „Royal Enfield“ išleido naujausią savo kūrinį – lenktyninį retro stiliaus motociklą „Continental GT“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 13, 2013, 10:32 AM, atnaujinta Feb 19, 2018, 8:33 PM

Naujasis modelis savo dizainu primins dar 1965 metais išleistą „GT 250“, tačiau dėl beveik dvigubai galingesnio 535 cm3 29 AG variklio bus greitesnis nei jo pirmtakas.

Indijos gamintojo modelis buvo pristatytas dar 2012 metais ir pradėtas pardavinėti Indijoje bei Didžiojoje Britanijoje. Planuojama, kad kitų šalių parduotuves ir oficialų „Royal Enfield” atstovybę Lietuvoje „Motorider“ šis modelis pasieks kitų metų pavasarį.

Dar 2006-aisiais gimusi idėja atkurti retro stiliaus lenktyninio motociklo vaizdą jau spėjo sužavėti ir „Cafe Racer” tipo motociklų gerbėjus iš viso pasaulio.

Šis šiuolaikiškas, tačiau kartu išlaikantis tradicines „Royal Enfield“ linijas modelis sportinių motociklų rinkoje išsiskiria unikalia išvaizda. Įkvėptas 60-ųjų amerikietiškos roko kultūros ir muzikos „Continental GT“ buvo kurtas bendradarbiaujant su žymia Britanijos dizaino kompanija „Harris Performance products”.

Pasak kompanijos atstovų, pasaulyje, kuris vis labiau atsigręžia į atgimstantį 60-ųjų optimizmą, „Continental GT“ pažadina taip trūkstamą nostalgijos jausmą.

Nepaisant klasikinės išvaizdos, naujasis „Continental GT“ vienvietis modelis bus komplektuojamas su šiuolaikinėmis sportinėmis detalėmis – šalia tradicinių „Royal Enfield“ dalių, modelyje bus montuojamas „Keihin EFI“ starteris, „Brembo“ stabdžiai bei „Paioli“ dujinės šakės. Lengvas ir manevringas modelis bus žymiai malonesnis vairuoti.

Nuo 1890 metų Didžiojoje Britanijoje pradėti kurti legendiniai „Royal Enfield” motociklai šiandien gaminami Indijoje ir kasmet daugiau nei 30 pasaulio šalių parduodama apie 70 tūkst. unikalaus dizaino modelių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.