Po kelerių metų automobiliai virs didžiuliais kompiuteriais

Pagrindinę automobilio paskirtį padėti žmonėms pasiekti kitus žmones į šoną nustumia virtuali realybė. Net važiuodami žmonės nori rašyti žinutes ar naudotis internetu, todėl „Google“ ir „Apple“ susirungė, kuri pristatys geresnį interaktyvų prietaisų skydelį.

Jau netrukus automobilių kompiuterius gali pakeisti "Android" arba iOS operacinės sistemos.<br>Gamintojo nuotr.
Jau netrukus automobilių kompiuterius gali pakeisti "Android" arba iOS operacinės sistemos.<br>Gamintojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 30, 2013, 3:59 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 4:01 PM

Abi įmonės kuria įrenginius, kuriuos įmontavus į automobilių prietaisų skydelius vairuotojas galėtų pasiekti navigaciją, muzikos sistemą ir programėles kaip ir savo mobiliajame telefone.

„Audi“ ir „Google“ savo bendradarbiavimo rezultatą planuoja pristatyti jau netrukus – prietaisas su „Android“ operacine sistema bus pristatytas kitą savaitę Las Vegase vyksiančioje vartotojų elektronikos prietaisų parodoje, rašo businessinsider.com.

Sistema turėtų apjungti visas automobilyje įrašytas programėles ir pramoginę sistemą viename įrenginyje.

„Apple“ panašią sistemą kuria kartu su BMW, „Daimler“, „Mercedes-Benz“ ir „Honda“. Ji gamina išmanų prietaisų skydelį su iOS operacine sistema, kokia naudojama „iPad“ planšetėse ir „iPhone“ telefonuose.

„Apple“ sistema itin laukiama dėl balso atpažinimo programėlės „Siri“. Ji pakankamai gerai atpažįsta balsus ir žodžius, taigi bent anglakalbiams vairuotojams bus paprasta automobilio programas valdyti balsu ar net diktuoti elektroninius laiškus ar kitus užrašus.

Įmonė planuoja, kad sistemos „smegenys“ bus vairuotojo „iPhone“, kurį žmogus galės prijungti prie kolonėlių, mikrofonų ir ekrano, esančio automobilio salone.

„Google“ sistema veiks kitokiu principu – ji visa bus įmontuota į automobilį ir vairuotojui nereikės prijungti savo telefono.

„Google“ jau turi truputėlį patirties su automobilių sistemomis, ji jau kurį laiką tiekia „Maps“ maršruto sudarymo paslaugą per automobilio navigacijos sistemą. Pavyzdžiui, turint „Nissa“ automobilį galima namuose susiplanuoti maršrutą per „Google Maps“ ir nusiųsti jį į savo automobilį.

Sėdus prie vairo ir „Bluetooth“ ryšiu prijungus telefoną prie automobilio kompiuterio, sudarytas žemėlapis pasirodo navigacijos ekrane ir nuveda vairuotoją į norimą vietą.

„Automobilis tampa didžiausiu mobiliuoju įrenginiu. „Apple“ ir „Google“ tai suvokia ir ruošiasi konkuruoti dėl automobiliuose montuojamų technologijų“, - pastebėjo „Gartner“ analitikas Thilo Koslowskis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.