Naujas išbandymas pradedantiesiems vairuotojams – jau galioja

Nuo sausio 1-osios „Regitra“ per praktinio vairavimo egzaminą pradės tikrinti saugaus ir taupaus vairavimo įgūdžius. Tai nustatančius pakeitimus įsakymu patvirtino vidaus reikalų ministras Dailis Alfonsas Barakauskas.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jan 1, 2014, 1:07 PM, atnaujinta Feb 18, 2018, 1:36 AM

„Šiais pakeitimais siekiame ugdyti saugesnio vairavimo įgūdžius, mažinti avaringumą keliuose bei taršą miestuose“, – yra sakęs ministras D.A.Barakauskas.

Tikrinti saugaus ir taupaus vairavimo įgūdžius Europos Sąjungos valstybes nares nuo 2013 metų gruodžio 31 dienos įpareigojo Europos Komisijos direktyva.

Direktyvoje nustatyta, kad, patvirtindami saugaus ir taupaus vairavimo įgūdžius, vairuotojai per egzaminą turės važiuoti taip, kad būtų užtikrinta eismo dalyvių sauga, mažinamas degalų naudojimas ir išmetamųjų teršalų kiekis įsibėgėjant, lėtėjant, važiuojant į įkalnę ir nuokalnę, prireikus, perjungiant pavaras.

„Regitra“ per praėjusius metus intensyviai ruošėsi su egzaminų vertinimu susijusioms naujovėms: daugiau nei šimtui įmonėje dirbančių egzaminuotojų surengė saugaus ir taupaus vairavimo mokymus, apie būsimas naujoves diskutavo su vairavimo mokyklų atstovais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.