Naujametiniai autobusai tapo vieta girtų linksmybių pratęsimui

„Geriam degtinę, alų, vyną ir naminę“, - tokie populiarios dainos žodžiai didmiesčių autobusuose ir troleibusuose Naujųjų metų naktį skambėjo garsiau už naujametinius sveikinimus.

Daugiau nuotraukų (1)

Ilona Staškutė

Jan 2, 2014, 1:06 PM, atnaujinta Feb 18, 2018, 12:56 AM

Šventinę naktį Lietuvos didmiesčiuose kursavo naktiniai autobusai bei troleibusai, o vežėjų atstovai neslėpė, kad dauguma keleivių buvo gerokai padauginę alkoholinių gėrimų.

Skardines alaus ir limonado butelius su „kvapelį“ skleidžiančiais gėrimais jauni vilniečiai autobusuose kilnojo dar prieš vidurnaktį.

Kaune sudaužė autobuso langą

Belaukiant Naujųjų link Vilniaus centro riedėjo sausakimši autobusai ir troleibusai, o vėliau pradėję kursuoti naktiniai autobusai sunkiai talpino visus norinčius grįžti į miegamuosius rajonus. Kaune naktiniams autobusams bei troleibusams keleivių taip pat netrūko.

„Kauno autobusų“ naujametę naktį apkartino vienas incidentas – kažkas į autobusą paleido kietą šiukšlę, galbūt šampano butelį, ir suskaldė priekinį transporto priemonės stiklą.

Įmonės technikos direktoriaus pavaduotojas Rimas Stankaitis patvirtino, kad apie nusikaltimą pranešta policijai, bet neslėpė turintis mažai vilčių, kad chuliganas bus surastas.

Girti, bet labai mandagūs

Pašnekovas patvirtino, kad per Naujųjų metų šventę, kaip ir visu šventiniu laikotarpiu, Kauno autobusais važiavo daugybė alkoholio padauginusių žmonių. „Tačiau vairuotojai pastebėjo, kad jie ypatingai malonūs, mandagūs, nors matė, kad daug išgėrusių. Niekas nesusimušė“, - sakė R.Stankaitis.

Kauno troleibusų įmonės „Autrolis“ Keleivių vežimo tarnybos vadovas Algirdas Širvinskas taip pat stebėjosi, kad naujametę naktį keleiviai nieko nesulaužė, neapdirbo troleibusų ir elgėsi gražiai. „Nieko blogo nenutiko, viskas gerai, kad ir keista, - tvirtino jis. - Anksčiau yra buvę sugadinimų.“

Pasak pašnekovo, nors šįmet troleibusais važiavo nemažai kauniečių, nebuvo apgadintas nė vienas troleibusas.

Vairuotojai rinko butelius

„Vilniaus viešojo transporto“ generalinis direktorius Gintaras Nakutis irgi nepastebėjo didelių sugadinimų, tačiau sausio 1-osios rytą važiavę vilniečiai viename troleibuse galėjo pastebėti nuo lubų kabančias išplėštas kondicionieriaus groteles.

Tačiau jis neslėpė, kad paskutinėje stotelėje vairuotojams teko rinkti po saloną besiridinėjančius butelius. „Bet kiekvieną dieną būna, kad butelių palieka, tai nebuvo nerėgėtas dalykas“, - atlaidžiai kalbėjo G.Nakutis.

Pasak jo, keleiviai dažniausiai nesistengia sulankstyti kėdžių ar išlaužti durų, kaip pasitaikydavo anksčiau, bet apipaišo saloną arba supjausto sėdynių apmušalus. Tam tvarkyti per mėnesį "Vilniaus viešasis transportas" išleidžia iki 10 tūkst. litų.

Kaip belaukdami Naujųjų metų vilniečiai linksminosi troleibuse, vežančiame į sostinės centrą, galima pamatyti vaizdo įraše.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.