Šokiruojantis klipas užfiksavo paskutines vairuotojų mintis prieš tragediją (video)

Ką vienas kitam pasakytų vairuotojai, jei akimirką prieš tragišką avariją galėtų sustabdyti laiką ir pasikalbėti?

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 7, 2014, 4:04 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 8:47 PM

Ar jie susipyktų? Kaltintų aplinkybes, kibtų vienas kitam į atlapus už tai, kad vienas vyriškis išvažiavo iš šalutinio kelio, o kitas viršijo greitį?

Ne. Gaubiami ore sustingusių dulkių du vyrai bejėgiškumo perkreiptais veidais ištaria „atsiprašau“, bet jie jau nieko nebegali padaryti.

Prikaustantį vaizdo klipą sukūrę menininkai iš Naujosios Zelandijos į vairuotojų lūpas įdėjo paskutinius žodžius, priverčiančius pagalvoti, ar tikrai po nelaimės laikas ieškoti kaltųjų.

Naujosios Zelandijos transporto agentūros išplatintame vaizdo įraše rodoma, kaip privažiavęs prie sankryžos vyriškis žvilgtelėja į dešinę ir nusprendęs, kad spės pralįsti prieš atvažiuojantį automobilį.

Tačiau šio vairuotojas viršija greitį ir priartėja prie į sankryžą įsukusios mašinos greičiau, nei pirmasis vyriškis spėja pasukti. Tada laikas sustoja.

Abu vyrai išlipę iš automobilių ramiai pasikalba. Su sūnumi važiuojantis tėvas prašo greitį viršijusio vairuotojo atleisti klaidą, kad neapgalvotai įvažiavo į sankryžą.

Kitas vairuotojas apgailestauja, bet nieko nebegali padaryti, jis viršijo greitį. Abiems vyrams grįžus į automobilius pasirodo istorijos atomazga.

Transporto agentūros teigimu, ši socialinė reklama skirta vairuotojams, kurie paprastai vairuoja gana saugiai, bet nevengia truputėlį viršyti greičio. Net jei šis greitis vairuotojui atrodo nepavojingas, bet ekstremaliose situacijose automobilio nebepavyktų sustabdyti taip staiga.

Ir nesvarbu, kad tokioje situacijoje kaltas galbūt būtų kitas vairuotojas – įvykus tragedijai jau būtų vėlu ieškoti kaltųjų.

Šį vaizdo įrašą galite pamatyti čia.

Taip pat siūlome prisiminti prieš trejus metus pasirodžiusią įtaigią socialinę reklamą, jausmingai parodančią, kam reikalingi saugos diržai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.