BMW i3 elektromobiliams sukurtos padangos keistu pavadinimu

BMW i3 elektromobilis žymi naujo automobilių gamybos etapo pradžią, todėl šiam automobiliui buvo būtina sukurti šį tą daugiau negu naujas padangas – jam reikėjo išskirtinių koncepcinių padangų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 9, 2014, 3:15 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 6:26 PM

Bridgestone“ atsakas į šį poreikį buvo „0-logic“ technologija, kurios esmė – didelio skersmens ir siauro protektoriaus padangos konstrukcija.

Tokios technologijos rezultatas – padangos, kurios gali pasigirti žymiai geresnėmis aerodinaminėmis savybėmis, itin mažu pasipriešinimu riedėjimui bei ypač geru sukibimu važiuojant šlapia kelio danga.

Didžiausia pasaulyje padangų gamybos kompanija „Bridgestone“ ypatingai didžiuojasi, kad BMW grupė pasirinko būtent ją kurti padangas revoliucingam i3 elektromobiliui.

Kaip ir dera išskirtiniam šio automobilių istorijos etapo padangų tiekėjui, „Bridgestone“ sudėjo visą savo technologinę ir inžinerinę patirtį bei aistrą, kuriant ypatingąsias padangas, kurios parodo BMW ateities mobilumo viziją.

Tačiau ne visai suprantama, kodėl padangos buvo pavadintos „0-logic“ - greičiausiai gamintojas norėjo pabrėžti taupumą, bet šį pavadinimą galima iššifruoti kaip „nulis logikos“.

Taupių padangų technologija

Didelio skersmens ir siauro protektoriaus dizaino derinys turi keletą privalumų. Protektorius ant mažesnio skersmens padangų paprastai reiškia polinkį į pernelyg didelę padangos deformaciją.

Bet ant didesnio skersmens labiau įtemptas padangos karkasas atvirkščiai, gerokai sumažina šį reiškinį bei sumažina dėl vidinės trinties patiriamus energijos nuostolius, o tai leidžia gerokai sumažinti pasipriešinimą riedėjimui.

Reiškia, tokios padangos gerokai ekonomiškesnės ir padeda taupyti degalus. Dėl tos pačios priežasties siauras protektorius pagerina aerodinamines savybes. Vis dėlto įspūdingiausias pasiekimas yra tas, kad dėl šių patobulinimų visiškai nenukenčia saugumas.

Ilgas padangos kontaktinis paviršius (lyginant su siauru pločiu), naujas protektoriaus dizainas ir jo sudėtis užtikrina puikų sukibimą tiek važiuojant sausa, tiek šlapia kelio danga. Ateities vizija

Sprendimą bendradarbiauti kuriant šį modernų projektą lėmė bendras įsipareigojimas didžiausią dėmesį skirti energijos efektyvumui ir saugumui. Be to, „0-logic“ technologija turėtų padėti įgyvendinti vieną iš „Bridgestone“ ilgalaikių tikslų – prisidėti prie globalaus siekio iki 2050 m. CO2 emisijų lygį sumažinti 50 proc.

Kaip ir BMW, „Bridgestone“ kompanija yra įsipareigojusi ne tik kurti produktus, kurie mažina degalų sąnaudas ir anglies dvideginio emisijas, bet ir sumažinti bendrą gamybos žalą aplinkai.

„BMW i3 yra daug žadantis ateities automobilis. Kurti unikalias padangas šiai unikaliai transporto priemonei buvo išties sunku, tačiau leido praturtinti savo patirtį. Energijos efektyvumas yra svarbus kriterijus kuriant visas „Bridgestone“ padangas. Vis dėlto, kuriant padangas elektromobiliui pasiekti šį tikslą yra žymiai sunkiau.

Štai kodėl kurdami šias koncepcines padangas mes sudėjome visas savo žinias, patirtį ir aistrą. Mes esame įsitikinę, kad savo klientams siūlome aukščiausią kokybę, saugumą ir ekonomiškumą – savybes, kurių jie tikisi iš abiejų prekinių ženklų“, - sakė „Bridgestone Europe“ generalinis direktorius ir prezidentas Franco Annunziato.

Gaminiai pasiekia rinką

Drauge su BMW i3 modeliu 2013 metų lapkritį pristatytos „0-logic“ technologija pasižyminčios „Ecopia EP500“ padangos gali būti keturių dydžių: 155/70 R19 84Q, 175/60 R19 86Q, 155/60 R20 80Q ir 175/55 R20 85Q.

Taip pat galimi du žieminių padangų variantai: „Blizzak LM-500 0-logic“ padangos ir „Blizzak NV „0-logic“ nedygliuotos padangos su „Multicell 2“ junginiu, sukurtos specialiai atšiaurioms šiaurietiškoms sąlygoms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.