Policija paleido pagal matuoklio duomenis girtą vairuotoją

Daugelis švedų nustebo išgirdę, kad policija, sustabdžiusi neblaivų vairuotoją ir nustačiusi, jog alkoholio koncentracija jo kraujyje net aštuonis kartus viršija leistiną, jį turėjo palikti nenubaustą. Pasirodo, vairuotojo – azijiečių kilmės švedo – advokatas teisme pareiškė, kad „azijiečių organizmas alkoholį priima kitaip“, skelbia „Daily Mail“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 12, 2014, 10:05 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 3:35 PM

63 metų vyrui kaltinimai vairavimu išgėrus buvo pateikti po to, kai degalinės Karlskronos mieste Švedijos pietuose darbuotojas pastebėjo keistą jo elgesį pilantis degalų.

Policijai sustabdžius vairuotoją ir liepus jam papūsti į alkoholio kiekio kraujyje matuoklį, paaiškėjo, kad jo kraujyje buvo net 1,64 promilės alkoholio. Limitas Švedijoje – 0,2 promilės alkoholio.

Kaltinimai pagyvenusiam vyriškiui buvo pateikti nepaisant to, kad jo draugai policijai atskleidė, jog jis prieš sėsdamas už vairo teišgėrė lašą viskio.

Bet vairuotojas nebuvo nubaustas. Prie to, kaip manoma, prisidėjo jo advokato pasirodymas teisme. Pastarasis pareiškė: „Internete skaičiau, kad alkoholis skirtingai veikia skirtingų rasių atstovus. Indėnus ir azijiečius – visiškai kitaip nei žmones Vakarų Europoje“.

Parengė Gintaras Radauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.