Ratuoti pažeidėjai – nesutramdomi

Santariškių gatvės gyventojai savivaldybę užvertė skundais dėl automobilių, statomų ant šaligatvių. Bet tvarkdariai tik skėsčioja rankomis – nors pažeidėjus baudžia po kelis kartus, padėtis nesikeičia.

Dėl ant šaligatvių paliekamų automobilių Santariškių gyventojai kone kasdien savivaldybei rašo skundus.<br>V.Balkūno nuotr.
Dėl ant šaligatvių paliekamų automobilių Santariškių gyventojai kone kasdien savivaldybei rašo skundus.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas

Jan 12, 2014, 11:00 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 3:35 PM

Iš Santariškių gatvės į savivaldybę kone kasdien atskrieja nauji skundai. Gyventojų kantrybė trūko, tad prašydami nubausti pažeidėjus jie vis dažniau atsiunčia ir Kelių eismo taisykles pažeidžiančių automobilių nuotraukas, rašo „Lietuvos ryto“ priedas „Sostinė“.

„O ką daryti, jei kitaip tų vairuotojų neįmanoma išauklėti? Pats ne kartą skundžiausi ir policijai, ir savivaldybei, bet automobilius ant šaligatvio kaip statė, taip stato.

Ką daryti motinoms su vežimėliais? Gatve juk jų nestumsi“, – piktinosi Vygintas Vareikis.

Jam pritarė ir Jurgita: „Statyti automobilius ant šaligatvio jau tapo mada. Galbūt vairuotojai mano, kad rajonas toli nuo miesto centro ir pareigūnai neatvažiuos?“

Problema Santariškių gatvėje dažniausiai kyla dėl to, kad dalis šaligatvio palikta automobiliams. Neretai mašinos užima ir šaligatvio dalį, skirtą pėstiesiems, nors skiriamoji linija puikiai matyti.

Santariškių gatvėje yra ir ženklų, nurodančių automobilius statyti išilgai šaligatvio. Bet vairuotojai jų nepaiso ir transporto priemones stato įstrižai šaligatvio. Taip daugiau telpa.

Egidijų tvarkdariai kartą jau buvo nubaudę už tai, kad jis automobilį paliko ant šaligatvio.

„O ką daryti, jei rajonas naujas, o kiemai maži? Be to, dar ir ligoninių lankytojai mašinų prigrūda. Belieka šaligatviai. Juk vis tiek Santariškėse mažai kas pėsčias vaikšto, naudojasi automobiliais“, – piktinosi vyras.

Savivaldybės budėtojų poskyrio vedėjas Darius Mitrofanovas pasakojo, kad kai kurie vairuotojai Santariškėse už tą patį pažeidimą bausti po kelis kartus. Vieno automobilio savininkas baudas mokėjo net šešis kartus, nemažai vairuotojų už nusižengimą Kelių eismo taisyklėms bausti po dukart.

Vis dėlto D.Mitrofanovas tikino, kad iš Santariškių sulaukia mažiau skundų nei iš daugiabučių Žirmūnuose, Viršuliškėse ar Karoliniškėse, kur namų kiemai dar ankštesni.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.