Prancūzijoje įsiplieskė taksistų streikai

Vienas didžiausių Prancūzijos istorijoje taksistų streikų pirmadienį vyksta keliuose šalies miestuose, tarp jų Paryžiuje, Marselyje, Lione, Bordo. Protesto akciją inicijavo pagrindinės šalies profsąjungos.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jan 13, 2014, 11:40 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 3:12 PM

Taksistai protestuoja prieš planus padidinti pridėtinės vertės mokstį (PVM) transporto paslaugoms – nuo 7 iki 10 proc. Taip pat taksistai sukilo prieš, jų nuomone, neteisingas konkurencijos sąlygas, - apie tai informuoja „Racers Republic“.

Kalbama apie prieš kelerius metus šalyje pasirodžiusius „automobilius su vairuotoju turistams“ (VTC). Vadinamieji automobiliai turistams numatyti tik tiems klientams, kurie iš anksto pateikė užsakymą, tačiau jų vairuotojai nuolat pažeidžia šią taisyklę.

Taksistų profsąjungų duomenimis, konkurentai atima iš jų 20-30 proc. klientų, ypač tokiuose pelninguose rajonuose kaip oro uostai.

Pirmadienį šimtai taksi automobilių iš lėto juda greitkeliais iš Paryžiaus oro uostų – Šarlio de Golio ir Orli, kone blokuodami judėjimą šiomis svarbiausiomis sostinės magistralėmis.

Manoma, kad apie vidurdienį į Paryžiaus centrą suvažiuos per 2 tūkst. taksi automobilių, todėl eismas visame mieste bus smarkiai sutrikdytas. Analogiškos manifestacijos rengiamos ir kituose Prancūzijos miestuose.

Vyriausybė jau ėmėsi priemonių apriboti VTC veiklą, bet taksistai vadina jas nepakankamomis ir reikalauja sugriežtinti sankcijas.

Manifestantų atstovai pirmadienį susitinka su Prancūzijos ministru pirmininku Jeanu Marcu Ayraultu ir vidaus reikalų ministru  Manueliu Vallsu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?