Rekordus mušanti „Tesla“ leptelėjo: „Tai neapgalvotas augimas“

Elektrinius sportinius automobilius gaminančiai įmonei „Tesla“ praėję metai buvo itin sėkmingi.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 15, 2014, 6:23 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 12:07 PM

Detroito automobilių parodoje „Tesla“ viceprezidentas pasauliniam pardavimui Jerome Gullienas pasigyrė, kad vien per paskutinį ketvirtį buvo nupirkta 6,9 tūkst. „Model S“ sedanų – tūkstančiu daugiau, nei planuota.

Tai iš karto kilstelėjo „Tesla“ akcijų kainą 16 proc., tačiau J.Gullieno kalba neapsiėjo be kuriozo.

„Mes žengiame į 2014-uosius su nekantrumu, - sakė jis. - Kalbant apie pardavimus ir priežiūrą, už ką aš esu atsakingas, tai neapgalvotas augimas.“

Jam ištarus šią frazę aplinkiniai nuščiuvo, o vėliau įmonės atstovas aiškino nenorėjęs panaudoti neigiamą reikšmę turinčio žodžio ir ketinęs pasakyti „nenumaldomas“, tik supainiojo du panašiai skambančius žodžius (angl. reckless – neapgalvotas, beprotiškas; relentless – nenumaldomas).

Nepaisant nesusipratimo, „Tesla“ naujienos sutiktos su itin dideliu entuziazmu. Netrukus elektromobilių gamintoja ketina pristatyti naują modelį, miesto visureigį „Model X“.

Taip pat netyla kalbos apie specialiai JAV rinkai ruošiamą elektra varomą pikapą, o 2017 metais „Tesla“ turėtų pristatyti naują šeimai skirtų modelių liniją.

„Tesla“ viceprezidentas verslo vystymui Diarmuidas O'Connellis užtikrino, kad tam įmonė neketina ieškoti partnerių.

„Nė viename iš mūsų planų nėra svarstoma apie pagalbą iš šalies. Mes planuojame nepriklausomybę, Elonas (Muskas, „Tesla“ vadovas, - red.) yra atsidavęs nepriklausomybei. Mes įmonės viduje turime pakankamai pajėgumų sukurti automobilį. Nėra jokių planų ieškoti partnerių tam projektui“, - užtikrino D.O'Connellis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.