Į gatves šįmet išriedės 150 naujų modelių

Svarbiausias 2014-ųjų automobilių gamintojų žodis – daugiau. Toli gražu ne visos kompanijos džiūgavo praėjusiais metais pasirodžiusių automobilių paklausa, todėl daugelis tikisi atsigriebti šįmet.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 17, 2014, 10:48 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 10:33 AM

Pasaulio automobilių pramonė nesnaudžia: 2014 metais ketinama pristatyti apie 150 naujų modelių ar patobulintų anksčiau gaminamų mašinų.

Šįsyk nemenki lūkesčiai siejami su mažais miesto automobiliais. Vasarą scenoje pasirodys antroji „trijų muškietininkų“ – „Toyota Aygo“, „Citroen C1“ ir „Peugeot 108“ – karta, rašo „Lietuvos rytas".

Tikras mažylių paradas

Bene didžiausias jų konkurentas – naujasis „Renault Twingo“, kuris pirmą kartą bus penkerių durų.

Su šiais automobiliais stumdysis ir naujas „Smart“ modelis. Šis mažylis išliks trumpesnis nei trijų metrų, tačiau jo išvaizda bus atnaujinta, nors ir toliau burgs trijų cilindrų variklis.

Ateityje mažylis „Smart“ bus ir penkerių durų su keturiomis sėdimosiomis vietomis, tik jau vadinsis „Smart Forfour“.

„Volkswagen Polo“ tikrai mažiau trauks dėmesį savo išore, bet labiau spindės vidaus vertybėmis, o tai šį automobilį padarys dar patrauklesnį. Tik jam bus nelengva. Mat iki metų pabaigos „Opel“ ketina pasiūlyti rinkai ir savo mažąjį kozirį – naująją „Opel Corsa“.

Iš Tolimųjų Rytų į Europą atkeliaus naujas „Mazda2“ variantas, o rudenį tikimasi sulaukti „Hyundai i20“. Tiesa, Lietuvoje tokiu metu jis vargu ar spės pasirodyti.

Plūstelės sportinių mašinų

Kompaktinės klasės automobilių naujienos šįkart lieka tiesiog kompaktinės – jų ne itin daug.

„Renault“ suteikė savo modeliui „Megane“ naują išvaizdą, „Seat“ pristato sportinę „Leon Cupra“ su 250 arklio galių varikliu.

Užtat sportinių automobilių gerbėjai turės kur išleisti savo pinigus.

Jau anksčiau pristatytas išskirtinio grožio modeliu vadinamas italų gamintojų kūrinys – „Alfa Romeo 4C“. Variklis – 237 AG, o paties automobilio svoris – 1,1 tonos. Šį modelį galima užsisakyti ir Lietuvoje.

„Aston Martin“ gamintojai irgi garsėja išskirtinio, įspūdingo dizaino, galingais automobiliais. Tad nieko nuostabaus, kad naujasis jų kūdikis „Aston Martin Vanquish Volante“ turės 565 arklio galių V12 variklį.

Didžiosios Britanijos gamintojai tvirtina, kad šis jų kūrinys galės pasiekti beveik 300 kilometrų per valandą greitį.

500 AG varikliu, keraminiais stabdžiais, dideliam greičiui pritaikytu įspūdingu kėbulu ir išskirtine aušinimo sistema galės pasipuikuoti „Chevrolet Camaro Z/28“ pirkėjai.

JAV gamintojų naujiena „Cadillac ELR“ turės elektra varomą variklį. Tačiau sykiu bus įmontuotas ir benzininis, kad automobilis nenuviltų ir tolimų kelionių mėgėjų.

Kaina – į padebesius

Bene labiausiai rinkoje laukiama jau iš anksto techniniu 2014-ųjų stebuklu vadinamo „Porsche 918 Spyder“.

4,6 litro tūrio V8 variklis ir dar du elektriniai varikliai. Iš viso – beveik 900 arklio galių, įsibėgėjimas iki 100 kilometrų per valandą per 2,8 sekundės, maksimalus greitis – 345 kilometrai per valandą.

Įspūdinga? Be jokios abejonės. Kaip ir kaina: už naująjį „Porsche“ teks pakloti mažų mažiausiai 800 tūkst. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.