Pareigūnai stiprina pajėgas krauju aplaistytoje „Via Baltica“

2013 metais tarptautiniame greitkelyje „Via Baltica“ įvyko net 238 eismo įvykių, 54 iš jų nukentėjo žmonės, žuvusiųjų buvo 14, o sužeistų – 62.

Pareigūnai visą mėnesį "Via Baltica" magistralėje atidžiau stebės greitį, blaivumą ir vilkikų vairuotojų darbą.<br>M.Patašiaus nuotr.
Pareigūnai visą mėnesį "Via Baltica" magistralėje atidžiau stebės greitį, blaivumą ir vilkikų vairuotojų darbą.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 26, 2014, 11:30 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 2:05 AM

Vien ruože, kurį prižiūri Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos kelių patrulių kuopos pareigūnai, įvyko 110 techninių eismo įvykių ir 35 įskaitiniai, kuriuose žuvo 5 asmenys (2 pėstieji eismo dalyviai, 2 vairuotojai, 1 keleivis).

Todėl policijos pareigūnai ruošiasi dar stipriau tikrinti „Via Baltica“ važiuojančiųjų greitį, blaivumą ir vilkikų vairuotojų darbą.

Policijos pareigūnai atsižvelgdami į tai, kad „Via Baltica“ kelyje yra intensyvus transporto priemonių eismas, dėl pakankamai tankiai apgyvendintos teritorijos vyksta ir pėsčiųjų judėjimas, o taip pat dažnai įvyksta eismo įvykiai, kurių dalyviai yra krovininių transporto priemonių vairuotojai, šiame ruože nuolat vykdo specialias tikslines priemones.

Iš viso praėjusiais metais surengtos 7 tęstinės priemonės, kurių metu buvo vykdyta Kelių eismo taisyklių pažeidimų kontrolė.

Šiemet ir toliau greitkelyje „Via Baltica“ bus vykdomos prevencinės priemonės bei stiprinama eismo kontrolė. Visą mėnesį, nuo pirmadienio iki vasario 26 dienos ypatingas dėmesys bus skiriamas transporto priemonių važiavimo greičio, vairuotojų blaivumo ir kitų Kelių eismo taisyklių pažeidimų kontrolei.

Taip pat bus vykdoma krovininių transporto priemonių vairuotojų vairavimo ir poilsio rėžimo kontrolė, krovinius gabenančių transporto priemonių patikra.

Policijos pareigūnai prašo vairuotojų neviršyti nustatyto leistino greičio, vairuoti atsakingai, saugoti save ir savo artimuosius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.