Kaimynų automobilius žiemą dažniausiai daužo vyrai

Europos bendrovės „ERGO Insurance“ Lietuvoje statistika atskleidžia, kad pašalus orui, kas ketvirta avarija įvyksta namo kieme arba automobilių stovėjimo aikštelėje, iš jos taip ir neišvažiavus.

Iš 350 praėjusią savaitę jau registruotų avarijų 25 proc. sudaro įvykiai kiemuose, 70 proc. atvejų už vairo sėdėjo vyrai.<br>Lrytas.lt asociatyvi nuotr.
Iš 350 praėjusią savaitę jau registruotų avarijų 25 proc. sudaro įvykiai kiemuose, 70 proc. atvejų už vairo sėdėjo vyrai.<br>Lrytas.lt asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 27, 2014, 8:46 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 1:04 AM

Dažniausiai tokių įvykių priežastimi tampa patirties stoka – kaltininkais paprastai būna vyrai iki 25 metų, o moteris šiomis dienomis atsargumas gelbsti keliskart dažniau.

Praėjusią savaitę, oro temperatūrai dar labiau nukritus, Lietuvos keliuose eismo įvykių padaugėjo: per savaitę patirtos žalos viršijo 576 tūkst. Litų. Praėjusią savaitę kasdien vien ERGO Lietuvoje sulaukė apie 50 vairuotojų pranešimų apie eismo įvykius.

„Tokių eismo įvykių žala paprastai nėra didelė, nes automobilių greitis yra mažas, o dažniausiai vairuotojai tiesiog atsitrenkia į stovinčią mašiną. Žala apsiriboja įlenktomis durelėmis, nubrėžtais dažais ar sudaužytu žibintu. Sužalojimų paprastai čia pavyksta išvengti. Visai kas kita, kai automobilis, nors judėdamas ir lėtai, išvažiuoja iš šalutinės gatvės ir dėl pailgėjusio stabdymo kelio negali sustoti reikiamoje vietoje.

Pagrindiniu keliu važiuojantis vairuotojas gali nepamatyti netikėtai į kelią išvažiavusio automobilio arba tiesiog nespėti sustoti – tokiais atvejais gali įvykti skaudi nelaimė, todėl reikia išlikti ypatingai budriems“, – teigė „ERGO Insurance“ žalų administravimo direktorius Baltijos šalyse Audrius Pilčicas.

Iš 350 praėjusią savaitę jau registruotų avarijų 25 proc. sudaro įvykiai kiemuose, 70 proc. atvejų už vairo sėdėjo vyrai. Dažniausiai avarijas automobilių stovėjimo aikštelėse ir kiemuose padaro jauni vairuotojai, kuriems trūksta vairavimo patirties sudėtingomis sąlygomis.

Pasak A.Pilčico, norint išvengti nelaimingo atsitikimo, pradedant judėti iš apledėjusio kiemo, reikėtų keletą kartų, jokiu būdu ne staiga, pristabdyti ir taip įvertinti kelio dangos būklę.

„Pradėti važiuoti reikėtų lėčiau, ypač atsargiai spausti greičio pedalą esant gilioms provėžoms. Kiemo ar automobilių stovėjimo aikštelėse šiomis dienomis apskritai derėtų važiuoti tik lėtai ir nepamiršti nuolat stebėti pėsčiuosius bei įvertinti jų galimus veiksmus.

Jei vairuotojui kyla abejonių, ar jis nesijaučia pakankamai pasitikintis savo vairavimo įgūdžiais tokiomis oro sąlygomis, geriausias sprendimas būtų tą dieną automobilį palikti stovėjimo aikštelėje ir pasinaudoti viešuoju transportu ar paprašyti kaimyno pagalbos“, – sakė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.