Portugalija už mokesčių neslėpimą dovanos automobilius

Portugalijoje taip paplitęs mokesčių slėpimas, kad vietos valdžia nusprendė pasiūlyti automobilių žmonėms, padedantiems išaiškinti verslininkų pajamas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-02-18 18:24, atnaujinta 2018-02-16 03:59

Portugalijos vyriausybė paskelbė akciją „Laimingasis kvitas“, raginančią gyventojus būtinai paprašyti čekio iš pardavėjų ir paslaugų teikėjų. Pateikę pirkimo kvitą žmonės gaus loterijos kuponą, iš kurių bus ištraukta 60 laimingųjų, kurie gaus po naują automobilį, rašo theatlanticcities.com.

Politikai tikisi, kad ši loterija padės padidinti iš smulkiojo verslo surenkamą mokesčių dalį, mat šioje šalyje įprasta, kad turgaus pardavėjai, mechanikai ir kitų smulkių paslaugų teikėjai nuslepia didelę dalį pajamų ir sumoka tik mažą dalį mokesčių.

Panašios skatinimo priemonės buvo išbandytos Brazilijoje, Slovakijoje ir Maltoje, tačiau nė vienas pasiūlymas nebuvo toks viliojantis, kaip Portugalijos.

Smulkus mokesčių vengimas paplitęs visoje Pietų Europoje.

Planuojama, kad kuponą galėtų gauti kiekvienas, išleidęs bent tris eurus, o už didesnį pirkinį žmogus gautų daugiau kuponų. Kiekvieną savaitę loterija bus transliuojama per televiziją, o per šventes vyks papildomi lošimai.

Šis pasiūlymas Portugalijoje buvo sutiktas nevienareikšmiškai, nes lošiami automobiliai bus importuojami iš kitų valstybių ir, pasak organizatorių, tai bus prabangūs ir, tikėtina, ne patys ekologiškiausi modeliai.

Tačiau planuojama, kad viliojantis prizas padės surinkti apie 600-800 mln. eurų mokesčių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.