20 modelių, dėl kurių laukiame Ženevos automobilių parodos

Laukti liko visai nebedaug – antradienį ryte į Ženevoje prasidėsiančią tarptautinę automobilių parodą bus įleisti pirmieji lankytojai.

Daugiau nuotraukų (1)

Ilona Staškutė

Mar 3, 2014, 11:34 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 6:15 PM

Čia savo stendus įsirengė praktiškai visi garsiausi automobilių gamintojai, Šveicarijos širdyje besiruošiantys pristatyti naujausius savo modelius.

Daugelis jau užsiminė, ką slėps po slidaus audeklo šydais, taigi jau žinome, kokie 20 automobilių bus pačios laukiamiausios Ženevos premjeros.

„McLaren 650S Coupe“. Naujas „McLaren“ superautomobilis iki 100 km/val. gali įsibėgėti per 3 sek., o iki 200 km/val – vos per 8,4 sek. Tai visa sekunde greičiau, nei buvęs greičiausias pasaulyje modelis „McLaren F1”. Be to, gamintojas žada nepakelti kainos iki kosminių aukštumų.

„Ferrari California T“. T raidė reiškia, kad naujasis šuoliuojančio žirgo emblema pažymėtas kabrioletas bus varoma varikliu su turbina. Tai bus pirmasis „turbo“ „Ferrari“ nuo devintojo dešimtmečio, taigi automobilis turėtų turėti apie 50 proc. geresnį sukimo momentą ir vartoti apie 15 proc. mažiau degalų.

„Citroen C1 Swiss & Me”. Prancūziškas keistuolis į Šveicarijos sostinę atkeliauja papuoštas smagiu dizainu ir, pasak gamintojo, turėtų atspindėti žaismingą požiūrį į miestietišką kasdienybę.

„Bentley GT Speed Convertible“. Prabangus kabrioletas įgavo dar daugiau galios – 6 litrų darbo tūrio, W12 varikliu varomas automobilis gali pasiekti net 325 km/val. greitį.

Koenigsegg One:1“. 1340 kilogramai ir 1340 arklio galios – dėl tokios formulės naujasis švedų superautomobilis tapo pirmuoju pasaulyje serijiniu modeliu, turinčiu 1:1 galios ir svorio santykį. Jo maksimalus greitis turėtų siekti net 437 km/val. ir pretenduoti į naują pasaulio rekordą.

„Jaguar XFR-S“. Naujasis britų modelis – vienas iš gražiausių kada nors pagamintų universalų ir turėtų būti ne tik išvaizdus, bet ir talpus. Manoma, kad jis bus parduodamas vien tik Europoje.

„Opel Astra OPC Extreme“. Ekstremalus, lenktynių trasoms tinkamas hečbekas bus net 110 kg. lengvesnis už standartinį „Astra OPC“ ir tai bus galingiausias visų laikų „Opel“ priekiniais ratais varomas modelis.

„Volkswagen Golf GTE“. Sportiškas įkraunamas hibridas bus varomas jau penktuoju „Golf“ siūlomu energijos šaltiniu. Iki šiol jau buvo išleisti septintosios kartos „Golf“ su benzininiu, dyzeliniu, dujomis varomu bei hibridiniu motoru. Netrukus planuojama pradėti ir „Golf“ elektromobilio gamybą, o po to greičiausiai beliks tik sukurti branduolinį variklį.

„Audi TT“. Informaciją apie naujos kartos kabrioletą gamintojas slepia itin kruopščiai, tačiau kalbama, kad jis aiškiai išsiskirs iš visų „Audi“ modelių.

„Aston Martin V8 Vantage N430“. Klasikinių sportinių automobilių gamintojas šįkart nesiėmė visiškai naujo projekto ir pagerino jau anksčiau išleistą „Vantage“. Jis iki 100 km/val turėtų įsibėgėti per 4,6 sek. ir pasiekti 304 km/val. maksimalų greitį.

„Honda Civic Type R Concept“. Pasak gamintojo, koncepcinis modelis išduoda kitais metais laukiamo naujo „Civic“ dizaino linijas.

„Volvo Concept Estate“. Deja, šis nuostabių dizaino linijų universalas taip pat yra tik koncepcija, bet gamintojas žada, kad planšetinio kompiuterio dydžio valdymo ekranas ir dizaino elementai netrukus pasirodys ir serijiniuose modeliuose.

„Opel Adam Rocks“. Miniatiūriniu miesto visureigiu virtusį „Adam Rocks“ galime laikyti ironišku gamintojo požiūriu į nesustojamai plintančią „visureigių“ madą, tačiau greičiausiai jam netrūks pirkėjų.

Audi S3 Cabrio“. Vokiškų automobilių gamintojas pasiryžęs į vieną automobilį sutalpinti viską, ko nori vairuotojai – jis greitas, sportiškas, taupus, patogus, taupus ir su nuleidžiamu stogu. Iki 100 km/val. “S3 Cabrio” turėtų įsibėgėti per 5,4 sek. ir įsibėgėti iki teisiškai standartiškų 250 km/val. Be to, gamintojas žada, kad jam pakaks vos 5,9 litrų degalų 100 km.

„Fiat Panda Cross”. Itališkų automobilių gamintojas jau kurį laiką nepristato visiškai naujų modelių, bet nepaliaujamai atnaujina jau turimus. Naujasis modelis, pagamintas pagal „Panda 4x4”, turi didesnes padangas ir yra labiau pakilęs nuo žemės, taigi pretenduoja į daugiau mažiau „tikrus“ visureigius.

„Mazda Hazumi“. Šis modelis taip pat kruopščiai slepiamas, tačiau galima spėti, kad jo išvaizda primins naujausius gamintojo sedanus, o „Mazda“ žada, kad naujasis modelis „sprogs energija“.

Nissan Juke“. Atnaujinto modelio „arkliukas“ - jo išvaizda. Gamintojas neatskleidžia, ar ji išliks tokia pat kontraversiška, kaip senojo „Juke“, ir erzina entuziastus paslaptingomis nuotraukomis.

„Infiniti Q50 Eau Rouge“. Agresyvus konceptas, pristatytas Detroite – pakeliui į gatves. Ženevoje gamintojas atskleis, kokiu varikliu šis prabangus modelis bus varomas. Prabangusis „Nissan“ „vaikas“ ruošiasi rimtai įkasti „Toyotos“ globojamam „Lexus“.

Lamborghini Huracan“. Naujas italų superautomobilis varomas daugiau nei 600 AG turinčiu 5,2 litro V10 varikliu ir iki 100 km/val. gali įsibėgėti per 3,2 sek. Jo maksimalus greitis – net 322 km/val.

„Lexus RC F GT3“. Lenktyninių genų turintis modelis – dar vienas žingsnis link sportiškumo po Detroite pristatytos RC F kupė versijos. Mažiau nei pusantros tonos sveriantis prabangus „sportininkas“ bus varomas 540 AG V8 varikliu.

Sekite Lrytas Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.