Aplinkos ministerija seks savo darbuotojus su GPS

Aplinkos ministerija, siekdama užtikrinti aplinkos apsaugos valstybinės kontrolės efektyvumą, optimizuoti techninių resursų naudojimą ir išvengti piktnaudžiavimo, diegia veiksmingas ir modernias priemones.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 5, 2014, 5:29 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 4:42 PM

Visi aplinkos apsaugos inspektorių automobiliai jau „apginkluoti“ GPS/GSM sistemomis.

Iki metų pabaigos šios sistemos bus įdiegtos ir į įstaigų ir organizacijų prie Aplinkos ministerijos automobilius.

„Įdiegti į aplinkosaugininkų automobilius modernūs įrenginiai jau padeda užtikrinti efektyvų tarnybinių automobilių naudojimą. Jie taip pat leidžia operatyviau reaguoti į iškvietimus ir taupiau naudoti išteklius. Dar šiemet ši sistema bus įdiegta ir į ministerijai pavaldžių įstaigų automobilius“, – sakė ministras Valentinas Mazuronis.

Diegiama kontrolės sistema leidžia matyti automobilių, kuriuose įmontuoti įrenginiai, judėjimo maršrutus. Tam tereikia turėti interneto prieigą. Sistema taip pat formuoja ataskaitas, kuriose galima matyti įvairius parametrus: kelionės pradžią ir pabaigą, trukmę, nuvažiuotą atstumą, vidutinį/didžiausią greitį ir kt. Šie duomenys sistemoje saugomi ne trumpiau kaip 12 mėn.

Aplinkos ministerija bus pirmoji Lietuvoje įsidiegusi GPS/GSM sistemą visuose automobiliuose. Ministerijos sistemoje yra apie 1 300 automobilių, dalyje jų jau yra šie modernūs įrenginiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.