Teorinės taisyklės vairuotojams vis dar sunkiai suprantamos

Šiandien Lietuvoje įvyko Nacionalinis kelių eismo taisyklių (KET) egzaminas.

Nacionalinį KET egzaminą gyvai laikė apie 150 žmonių.<br>Organizatorių nuotr.
Nacionalinį KET egzaminą gyvai laikė apie 150 žmonių.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 11, 2014, 4:21 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 5:32 PM

Šiemet egzamino dalyviai dažniausiai klydo atsakydami į teorinius klausimus. Tačiau labiausiai patiko ir buvo lengviausi vaizdo įrašų formatu pateikti eismo situacijų klausimai.

Į juos teisingai atsakė daugiau nei 60 proc. dalyvavusių gyventojų.

„Pirmą kartą egzamino dalyviams pateikėme video klausimus, nes atsakyti į juos nepakanka vien išmokti kelių eismo taisyklių knygelės.

Vairuotojai turi mokėti prisitaikyti prie realių eismo situacijų, kitų eismo dalyvių manevrų, vadovautis tarpusavio supratimu ir pagarba, stebėti kelio ženklus bei būti prognozuojamais keliuose.

Šiems video klausimams atrinkome kasdienines ir nesudėtingas eismo situacijas: vairavimą žiedinėse sankryžose, išsukimą iš jų bei persirikiavimą į kitas eismo juostas. Todėl šias užduotis dalyviai išsprendė beveik be klaidų.

Pastebėjome, kad dalyviai labiausiai klupo ties klausimais, susijusiais su teorija“, – sakė egzamino iniciatoriaus „Lietuvos draudimo“ Gyventojų turto draudimo vadovas Andrius Gimbickas.

Dalyviams sunkiausiai sekėsi atsakyti į klausimą apie tai, kaip privalės pasielgti, kai priekyje važiuojantys vairuotojai sankryžoje ketina apsisukti.

Atsakydami į šį klausimą suklydo beveik kas aštuntas egzamino dalyvis. Jie taip pat dažnai klydo atsakydami apie keturračiams ir galingiesiems keturračiams taikomus greičio ribojimus.

Šiemet penkiuose didžiuosiuose miestuose gyvai laikyti egzaminą atėjo apie 150 dalyvių, o internete per egzaminui skirtą pusvalandį savo žinias pasitikrino beveik 2 tūkst. gyventojų. Dar 2,2 tūkst. žmonių egzamino užduotis savo malonumui pasitikrino iki 14 valandos.

Teisingus klausimų atsakymus egzaminą savivaldybėse ir draudimo biuruose laikę dalyviai gali sužinoti tą pačią dieną nuo 14 valandos „Lietuvos draudimo“ interneto tinklapyje ir profilyje „Facebook“.

Internetu egzaminą laikę dalyviai teisingus atsakymus galėjo pamatyti iškart, kai baigė laikyti testą. Atsakyti į egzamino klausimus dalyviai turėjo per 30 minučių.

Iš viso KET egzamino nugalėtojais bus paskelbti 20 geriausiai užduotis išsprendusių dalyvių. Jie bus apdovanoti „Lietuvos draudimo“ įsteigtu prizu – privalomuoju vairuotojų civilinės atsakomybės draudimu vieneriems metams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.