Planuojama, kad pasiekti Lietuvos pasienį bus gerokai paprasčiau

Tarp Dzūkijos miškų vingiuojantis Alytų ir Kalvariją jungiantis kelias nuolat drebinamas vilkikų, o Simnas virsta vis didesne transporto kryžkele. Tačiau netrukus ir gyventojai, ir vairuotojai turėtų lengviau atsikvėpti – ruošiamasi statyti Simno aplinkkelį.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 17, 2014, 12:55 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 1:45 PM

Trečiadienį transporto infrastruktūros projektavimo bendrovė „Kelprojektas“ pasirašė sutartį su Lietuvos automobilių kelių direkcija (LAKD) Simno aplinkkelio projektavimo darbams atlikti. Sutarties vertė – 1,729 mln. litų. Planuojami projektavimo darbai truks iki 2017 metų sausio.

Bendras Alytaus-Kalvarijos kelio ilgis – 57,12 kilometro. Aplinkkelis numatytas šio kelio 22,4 iki 29,33 km ruože, ties Simno miestu.

„Šiuo keliu vyksta nuolatinis itin intensyvus krovininių automobilių judėjimas, nes tai vienas pagrindinių kelių tranzitiniam eismui per Kalvarijos muitinę į Europos šalis. Todėl aplinkinių gyvenviečių, ypač Simno, gyventojai kenčia dėl didelio triukšmo ir aplinkos užterštumo.

Sprendžiant šią problemą numatyta suprojektuoti ir nutiesti aplinkkelį, kuris perkeltų tranzitinį transportą iš miestelio centrinės gatvės“, – tvirtino Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas.

Transporto ir kelių tyrimo instituto duomenimis, vidutinis metinis paros eismo intensyvumas kelyje Alytus–Simnas–Kalvarija 2013 metais buvo 2484 transporto priemonės, iš jų 750 krovininių automobilių. 2025 metais jų galėtų padaugėti iki 2697 automobilių per parą.

„Miesteliuose ir gyvenvietėse dėl tokio intensyvaus eismo ribojamas greitis, lengvųjų automobilių vairuotojams sudėtinga aplenkti ir prasilenkti su krovininiais automobiliais, išauga avarijų tikimybė.

Todėl mūsų specialistų tikslas ne tik atlikti itin išsamius tyrimus, bet ir pateikti optimaliausius sprendimus, kad būtų išspręsta susidariusi situacija“, – sakė „Kelprojekto“ generalinis direktorius Algimantas Medžiaušis.

Pasak Simno aplinkkelio projekto koordinatoriaus, „Kelprojekto“ kelių skyriaus Projekto vadovo Beno Berkmono, aplinkkelio projektas susideda iš 4 pagrindinių etapų.

Pirmiausia bus atlikti įvairūs geodeziniai, geologiniai, kelio ruožų ekonominiai ir kiti tyrimai, parengti projektiniai sprendiniai bei pasiūlyti geriausi Simno aplinkkelio trasos variantai. Tuomet pagal LAKD patvirtintą Simno aplinkkelio trasą bus parengtas specialusis planas ir suprojektuota kelio juosta, reikalinga parengtiems projektiniams sprendiniams įgyvendinti.

Trečiame etape pagal patvirtintą specialųjį planą bus parengtas žemės paėmimo visuomenės poreikiams projektas bei atliktos visos su tuo susijusios procedūros.

Paskutiniame etape bus parengtas techninis projektas, t.y. parengti brėžiniai, suskaičiuota kelio įrengimo sąmatinė vertė, parengtos viaduko per geležinkelį ir tilto per Spernios upę konstrukcijų dalys ir kiti darbai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.