„Kautra“ papasakojo, kaip keisis kauniečių kelionės „mikriukais“

Kauno keleivių pervežimo rinka netrukus sulauks rimtų permainų, penktadienį Kauno savivaldybė pasirašė sutartį su konkursą maršrutiniais taksi vežti keleivius laimėjusia bendrove „Kautra“.

Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

May 2, 2014, 12:34 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 10:01 AM

Pasirašyta sutartis galios 5 metus. Konkurso laimėtojas veiklą pradės nuo šių metų rugpjūčio 1 dienos.

Savivaldybės sprendimu Kaune liks tik 7 mikroautobusų maršrutai, juos aptarnaus 70 naujų, specialiai keleiviams vežti pritaikytų „Mercedes Benz Sprinter“ automobilių.

„Kautros“ direktorius Linas Skardžiukas minėjo, jog ketinama į darbą priimti apie 170 vairuotojų, kuriems bus keliami aukšti reikalavimai.

Mikroautobusų vairuotojai vilkės uniformas, jie privalės elgtis kultūringai, o kiekvieną dieną prieš vairuotojams išvykstant į reisą, bus tikrinamas jų blaivumas.

Vairuotojus drausmins ir tai, kad mikroautobusų išorėje ir viduje bus nurodytas nemokamas telefono numeris, skirtas informuoti apie netinkamą vairuotojų elgesį ar pavojingą vairavimą.

Visose transporto priemonėse bus įrengta vietos nustatymo ir duomenų perdavimo įranga, leidžianti užtikrinti maršruto ir tvarkaraščio laikymąsi. Taip pat ši įranga leis teikti informaciją apie maršrutinių taksi atvykimą stotelių švieslentėse, žadama sukurti išmaniesiems telefonams skirtas programėles.

Bilietus bus galima įsigyti pas transporto priemonės vairuotoją, o nuo 2015 metų pradžios maršrutiniuose taksi bus galima atsiskaityti elektroninio bilieto kortele.

Ateityje planuojama įdiegti terminuotąjį maršrutinių taksi bilietą, kuris leistų važiuoti maršrutiniais taksi su persėdimu.

Keleivių kontrolę vykdys transporto priemonių vairuotojai, taip pat šiai funkcijai pasamdyta saugos tarnyba, šiuo metu taip pat vykdanti keleivių kontrolės funkcijas mieste. Keleiviai turėtų atkreipti dėmesį į tai, kad už važiavimą be bilieto maršrutiniais taksi, kaip ir važiuojant be bilieto autobusais ar troleibusais, taikoma bauda.

Nuo rugpjūčio 1-osios Kaune keleivius veš 70 maršrutinių taksi mikroautobusų 7 maršrutais nuo 51-ojo iki 57-ojo. Po pertvarkos išliks populiariausi maršrutinių taksi maršrutai ir pagrindinės kryptys, kuriomis šiuo metu važiuoja didžiausia dalis maršrutinių taksi keleivių.

51-asis maršrutinių taksi maršrutas AB „Urmas"-Kazliškiai (Tirkiliškiai): 52-asis maršrutinių taksi maršrutas Liucijanavos g.-Vaišvydava: 53-iasis maršrutinių taksi maršrutas Partizanų g.-Rokai: 54-asis maršrutinių taksi maršrutas Sargėnai-Respublikinė Kauno ligoninė: 55-asis maršrutinių taksi maršrutas Šilainiai-Palemonas: 56-asis maršrutinių taksi maršrutas Ringaudai-Neveronys: 57-asis maršrutinių taksi maršrutas Partizanų g.-9-ojo Forto g.:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.