Jauniems vairuotojams kelyje rūpi ne vien greitis

Lietuvos mokinių konkurse „Saugokime jaunas gyvybes keliuose“ dalyvavę jaunieji automobilių vairuotojai finalinėms varžyboms susirinko balandžio 30 dieną Jurbarko r., Smalininkuose.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 6, 2014, 8:54 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 7:08 AM

Į varžybas dalyviai suvažiavo iš visos Lietuvos.

Dalyvavo jaunieji automobilių vairuotojai iš Alytaus profesinio rengimo centro, Smalininkų technologijų ir verslo mokyklos, Biržų technologijų ir verslo mokymo centro, Šiaulių r. Kuršėnų politechnikos mokyklos, VšĮ Raseinių technologijų ir verslo mokyklos, Šalčininkų r. Dieveniškių technologijų ir verslo mokyklos, Molėtų r. VšĮ Alantos technologijos ir verslo mokyklos, Panevėžio Margaritos Rimkevičaitės technologinės mokyklos, Kėdainių suaugusiųjų ir jaunimo mokyklos, Kaimo verslų amatų ir paslaugų mokyklos ir Skuodo r. Mosėdžio gimnazijos.

VšĮ Panevėžio profesinio rengimo centro atstovai varžėsi tik asmeninėje įskaitoje.

Varžybų programą sudarė Kelių eismo taisyklių, figūrinio automobilio vairavimo ir estafetės rungtys. Šį kartą aikštelėje reikėjo atlikti šešias figūras: „Startas“ ir „Stop linija“, „Dvigubi vartai“, „Vėžės“, „Stovėjimo aikštelė“ ir „Gyvatukas“.

Komandos varžėsi labai įnirtingai neatsilikdamos viena nuo kitos. Po estafetės rungties vyriausias teisėjas paskelbė varžybų pabaigą. Kol buvo skaičiuojami rezultatai, dalyviai mėgavosi ekskursija į J.Stonio senovinės technikos muziejų.

Šiemet asmeninėje įskaitoje geriausiai pasirodė Tomas Mockus iš Skuodo kaimo verslų amatų ir paslaugų mokyklos, antroji vieta atiteko komandos draugui Rolandui Vinogradui iš Skuodo kaimo verslų, amatų ir paslaugų mokyklos, o trečiąją vietą užėmė Juras Lapienis iš Kėdainių suaugusiųjų ir jaunimo mokyklos.

Geriausiai kelių eismo taisyklių bilietus sprendė Linas Laurinaitis iš Smalininkų technologijų ir verslo mokyklos. Nugalėtojai buvo apdovanoti Lietuvos automobilių kelių direkcijos asmeninėmis dovanomis ir konkurso diplomais.

Susumavus visų rungčių taškus komandinėje įskaitoje varžybų nugalėtojais tapo Smalininkų technologijų ir verslo mokyklos komanda (vadovas Raimundas Kriščiūnas), antrieji – Alytaus profesinio rengimo centro komanda (vadovas Rokas Rinkevičius), trečioji vieta atiteko Kėdainių suaugusiųjų ir jaunimo mokyklos komandai (vadovas Rimantas Tepcovas).

Komandos buvo apdovanotos Lietuvos automobilių kelių direkcijos įsteigtais prizais ir taurėmis, VĮ „Regitra“ ir VĮ „Tauragės regiono keliai“ asmeninėmis dovanomis, konkurso „Saugokime jaunas gyvybes keliuose“ diplomais, o jų vadovams buvo įteikti Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerijos padėkos raštai.

Varžybose teisėjavo Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai ir Jurbarko rajono policijos komisariato pareigūnai.

Varžybas organizavo Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras ir Smalininkų technologijų ir verslo mokykla.

Straipsnis parengtas bendradarbiaujant su organizatoriais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.