Paaiškėjo geriausiai Kelių eismo taisykles mokantys pradinukai

Gegužės 22 dieną Radviliškio Sporto arenoje vyko pradinių klasių mokinių konkurso „Šviesoforas“ nacionalinis etapas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 26, 2014, 7:14 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 12:18 PM

Į renginį atvyko 18 pradinių klasių komandų, geriausiai pasirodžiusių regioniniame etape.

„Šviesoforo“ dalyvius ir svečius sveikino Radviliškio rajono savivaldybės mero pavaduotojas Kazimieras Augulis ir Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro direktoriaus pavaduotoja Rima Pocienė.

Konkurso atidarymo staigmena tapo pasaulio čempiono Donato Paužuolio radijo bangomis valdomų modelių pasirodymas – jo pilotuojami modeliai skrido tiesiai virš dalyvių galvų.

Mokinių laukė ne viena teorinė Kelių eismo taisyklių užduotis.

Jie analizavo saugaus eismo situacijas kelių maketuose – turėjo paaiškinti ir parodyti, kaip pėsčiasis turi elgtis įvairiose eismo situacijose: eiti per kelią ne gyvenvietėje, ką daryti, jeigu artėja specialiosios transporto priemonės su įjungtais mėlynais ir raudonais švyturėliais ir specialiaisiais garso signalais ir pan.

Taip pat pasakojo apie savo kelią iš namų į mokyklą ir atgal, dėliojo kelio ženklus, rodė, kaip moka naudotis atšvaitais, dalyvavo viktorinoje, sprendė vaizdines užduotis, kuriose reikėjo nustatyti Kelių eismo taisyklių pažeidimus.

Pradinukai turėjo parodyti ir kaip geba pritaikyti turimas žinias praktiškai: stebimi komisijos narių ėjo per gatvę nereguliuojamoje perėjoje ir šviesoforu reguliuojamoje sankryžoje.

Atlikę užduotis konkurso dalyviai stebėjo Šiaulių apskrities VPK patrulių rinktinės kinologų būrio pareigūnų su tarnybiniais šunimis pasirodymą.

Susumavus rezultatus, paaiškėjo, kad nugalėtoja tapo Kauno r. Mastaičių pagrindinės mokyklos komanda. Antroji vieta atiteko Pasvalio Svalios pagrindinės mokyklos mokiniams, trečioji – Ukmergės Senamiesčio pagrindinės mokyklos pradinukams.

Prizus nugalėtojams įsteigė Lietuvos automobilių kelių direkcija. Nugalėtojams įteiktos taurės, padėkos raštai, knygos, kiti vertingi prizai, o pirmosios vietos laimėtojai ir jų vadovė apdovanoti naujais dviračiais.

Visi kiti dalyviai – mokytojai ir mokiniai – apdovanoti knygomis, šviesą atspindinčiomis kuprinėmis, mp3 grotuvais.

„Šviesoforas“ – Lietuvos mokinių konkurso „Saugokime jaunas gyvybes keliuose“ dalis.

Konkurso renginius organizuoja Lietuvos automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos, vykdo Švietimo ir mokslo ministerija ir Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras talkinant Lietuvos kelių policijos tarnybai bei teritoriniams policijos padaliniams.

Parengta bendradarbiaujant su organizatoriais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.