Garsios damos atšventė savo meilę automobiliams

Antradienio vakarą žinomos moterys susirinko Vilniaus Plytinės kartodrome. Jos ne tik išbandė jėgas trasoje, bet ir atšventė ypatingą progą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 28, 2014, 1:07 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 11:07 AM

Šiandien oficialiai atidaryta Vairuojančių moterų asociacija. Jos prezidentė – daugelį metų automobilių sportu gyvenanti Asta Jonušienė, praeityje garsaus lenktynininko Dariaus Jonušio žmona ir jaunosios trasų žvaigždės Justo Jonušio mama.

Kartu su ja vairuojančias moteris suburti ėmėsi renginių vedėja Daiva Tamošiūnaitė ir „Klaipėda Jazz“ festivalio ambasadorė Aida Jonušaitė.

D.Tamošiūnaitė neslėpė, kad idėja oficialiai suburti vairuojančias moteris kilo spontaniškai.

„Ruošiamės 1000 kilometrų lenktynėms ir galvojome, kaip geriau pagerbti vairuojančias moteris. Taip sugalvojome, kad galime padaryti ne vienkartinį renginį, o surengti daug jų, kur būtų galima parodyti gebėjimus ir juos patobulinti“, - pasakojo ji.

Į debiutinį asociacijos renginį susirinko daugybė garsių moterų – dainininkės Katažina Nemycko ir Liepa Mondeikaitė, fotografė Jurga Anusauskienė, verslininkės Inga Budrienė, Gintarė Gurevičiūtė, trenerė Joana Bartaškienė ir daugelis kitų.

Dauguma jų buvo pasipuošusios pagal šeimininkų pageidavimus – džinsais, baltomis palaidinėmis ir aukštakulniais.

Moterims skirtuose renginiuose vairuojančios damos galės laisvai pabendrauti apie automobilius, patobulinti vairavimo įgūdžius ir išbandyti sugebėjimus trasose.

„Yra stereotipų, kad mašinos - vyrų reikalas. Tai nesąmonė. Jus esate ne tik azartiškos, bet ir subtilesnės. Važiavimas - tai yra bendravimas, o moterys - bendravimo ekspertės. Kad ir kaip norisi išvažiuoti ir grįžti neįsitempus, tai priklauso tik nuo jūsų. Geriau atvažiuoti 20 minučių vėliau, nei 20 metų per anksti“, - sakė policijos vyr. kapelionas Algirdas Toliatas.

Prieš merginų lenktynes joms patarimų negailėjo 12-metis J.Jonušis. Kartingo meistras siūlė nelėkti lyg galvą pametus ir stabdyti dar prieš sukant į posūkį.

Greičiausia kartingo trasoje buvo portalo lrytas.lt „Auto“ skyriaus žurnalistė Ilona Staškutė-Steponėnė. Antrąją vietą užėmė rinkodaros specialistė Julita Navikauskienė, o trečiąją – aktorė Dovilė Tarvydaitė. Labai nedaug nuo nugalėtojų atsiliko verslininkė Gintarė Gurevičiūtė, o už jos išsirikiavo Audrė Kudabienė, J.Anusauskienė ir kitos moterys.

„Organizuosime moterims ir daugiau renginių, kuriose būtų pažadintas vidinis velniukas“, - žadėjo A.Jonušienė.

Daugiau nuotraukų - galerijoje.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.