Tarp pėsčiųjų elgesio taisyklių – neeilinis dėmesys moterims

Kaip reiktų elgtis ar nesielgti vairuotojams matėme daugybėje vaizdo siužetų, bet kaip elgtis einant gatve ar važiuojant visuomeniniu transportu vieni kitus mokydavo tik aplinkiniai.

Daugiau nuotraukų (1)

Ilona Staškutė

Jun 1, 2014, 2:30 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 7:31 AM

Įvaizdžio konsultantė Alvyda Jasiulionytė nusprendė tai pakeisti ir kartu su partneriais sukūrė mokomuosius filmukus su etiketo gatvėje ir autobuse patarimais.

„Mano tikslas – atkreipti dėmesį į tarpusavio bendravimą. Mandagumas susijęs su dvasingumu ir savo ego įveikimu, o koks bendravimas, toks ir gyvenimas“, - sakė ji.

Filmukuose išdėstoma daugybė seniai žinomų, bet dažnai pamirštamų etiketo tiesų, tačiau bene labiausiai dėmesį patraukia siūlomi vyrų ir moterų bendravimo ypatumai.

Pavyzdžiui, A.Jasiulionytė tvirtina, kad vyras turi visada eiti iš kairės vyresnės moters pusės, o iš dešinės jei moteris jaunesnė.

Taip pat, jei moteris važiuoja su vyru, vyras turi išlipti pirmas ir paduoti ranką savo bendrakeleivei. Nepažįstamai moteriai vyras gali padėti tik tada, kai būtinai reikia.

A.Jasulionytė užtikrino, kad ji palaiko vyrų ir moterų lygiateisiškumą, tačiau ją sužavėjo italų vyrų rodoma išskirtinė pagarba moterims.

„Vis tik kiekvienas vyras ateina iš moters, nesukursi gražių santykių moteriai nerodydamas pagarbos. Kodėl mes turime versti moteris būti vyriškomis?“, - sakė ji.

Autorė ateityje ketina sukurti ir daugiau filmukų apie etiketą įvairiose situacijose, kaip teatre, kavinėje, kelionėje svečiuose, namuose ir kitur.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.