„Sugedę“ Gedimino prospekte purtėsi pareigūnų siūlomos virvės

„Kas nutiko jūsų automobiliui? Gal reikia pagalbos, gal nutempti? Turime virvę, padėsim jums“, - su juodo „Toyota“ vairuotoja pasisveikino pareigūnas.

Daugiau nuotraukų (1)

Ilona Staškutė

Jun 5, 2014, 12:47 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 3:57 AM

„Nereikia, aš čia tik trumpam“, - papurtė galvą susigėdusi moteris.

Ketvirtadienio rytą Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos pareigūnai tokį klausimą per nepilną valandą uždavė septyniems vairuotojams.

Iš pradžių privažiavusiems pareigūnams „sugedusių“ automobilių vairuotojai aiškino neva jų mašinoms tikrai kažkas negerai, bet pasiūlius techninę pagalbą visi jos atsisakė.

Vilniaus aps. VPK Kelių policijos valdybos Kelių patrulių rinktinės antrosios kuopos antrojo būrio vadas Jonas Davidonis patvirtino, kad rytais Vilniaus Gedimino prospektas nuolat primena automobilių stovėjimo aikštelę.

Vienoje iš pagrindinių sostinės gatvių stovi daugybė „sugedusių“ automobilių, kurių vairuotojai trumpam užbėgę į parduotuvę nusipirkti jogurto pusryčiams arba kavinėje laukia rytinės kavos puodelio.

Ketvirtadienio rytą tik vienas iš patikrintų automobilių sustojo teisėtai, nes vairuotojas stabtelėjo iškrauti atvežtų dokumentų. Kiti šeši – penkios moterys ir vienas vyras – neturėjo jokios pateisinamos priežasties.

Juodo „Toyota“ vairuotoja Kristina aiškino tik trumpam užbėgusi atsispausdinti dokumento ir labai sutriko sužinojusi, kad padarė net du pažeidimus. Ji ne tik sustojo draudžiamoje zonoje, bet ir užstatė dviračių taką.

J.Davidonis paaiškino, kad net iš tiesų sugedusį automobilį reikia palikti ne prie pat šaligatvio, o prie dviračių tako žymos.

Balto „Opel Corsa“ vairuotoja pakliuvo į didesnę bėdą. Užfiksavus jos pažeidimą paaiškėjo, kad moteris negali pateikti vairuotojo pažymėjimo. Ji su savimi neturėjo jokių dokumentų, todėl pareigūnų ekipažas liko aiškintis ar ji apskritai turi teisę vairuoti.

Prabangaus BMW 7 savininkai taip ir nepasirodė. Avariniu signalu mirksintis automobilis buvo paliktas be jokios priežiūros ir neradę savininko pareigūnai paliko pranešimą apie baudą ant automobilio stiklo.

Kitiems pažeidėjams teko tik įspėjimai. „Kadangi šiandien buvo pirmoji prevencinė akcija, tik įspėsime juos. Kiek tikrinome, dauguma vairuotojų turi nepriekaištingas istorijas, jie anksčiau nebuvo bausti arba paskutinė bauda išrašyta prieš penkerius metus. Tikimės, pasimokys“, - tvirtino J.Davidonis.

Pasak jo, probleminės zonos sostinėje yra ne tik Gedimino prospekte, bet ir Lvovo gatvėje greta Vilniaus miesto savivaldybės ir kitose senamiesčio gatvelėse.

„Šita zona anomalinė, Gedimino prospekte nuolat kas nors „sugenda“ ir paprastai tai būna nauji, brangūs automobiliai“, - sakė J.Davidonis.

Jis paragino kitus vairuotojus nelikti abejingais ir nufotografavus pažeidėjus atsiųsti nuotraukas policijai per „E-policijos“ sistemą arba pranešti 112.

Pagal Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 124 (1) straipsnio 2 d. ,,Kelio ženklų ar ženklinimo nesilaikymas, taip pat vairuotojų pareigų pėstiesiems, išskyrus šio straipsnio pirmojoje dalyje nurodytas pareigas, nevykdymas, važiavimas šaligatviu, veja ar pėsčiųjų (dviračių) taku, Kelių eismo taisyklėse nustatytos įspėjamųjų signalų naudojimo tvarkos pažeidimas, draudimo vairuotojams naudotis mobiliojo ryšio priemonėmis, kai jomis naudojamasi rankomis (išskyrus atvejus, kai stovinčios transporto priemonės variklis išjungtas), nesilaikymas, vairuotojų apsisukimas pėsčiųjų perėjose, tuneliuose, ant tiltų, estakadų, viadukų ir po jais, tolimųjų šviesų neperjungimas į artimąsias šviesas tamsoje, likus iki atvažiuojančios priešpriešiais transporto priemonės mažiau kaip 150 metrų, važiavimo automagistralėse, taip pat žmonių vežimo taisyklių pažeidimas – užtraukia baudą vairuotojams nuo vieno šimto iki trijų šimtų litų.

124 (1) straipsnio 4 d. ,, Sustojimas ar stovėjimas vietose, kuriose Kelių eismo taisyklės draudžia sustoti ar stovėti (išskyrus šio straipsnio trečiojoje dalyje numatytus sustojimo ir stovėjimo tvarkos pažeidimus), taip pat sustojimas ar stovėjimas nesilaikant kelio ženklų ir ženklinimo reikalavimų arba važiavimo tvarkos gyvenamosiose zonose ir kiemuose pažeidimas – užtraukia baudą vairuotojams nuo vieno šimto iki trijų šimtų litų.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.