Vilniuje automobilių statymas ir atpigo, ir pabrango

Ne visi vairuotojai Vilniuje pastebėjo šią naujovę, tačiau nuo birželio 2 dienos rinkliava už automobilių stovėjimą mėlynojoje zonoje galioja iki vidurnakčio.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 12, 2014, 8:07 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 10:06 PM

Zonoje, į kurią patenka Vokiečių, Didžioji, Aušros Vartų ir Šventaragio gatvės, už automobilio statymą reikia mokėti visomis savaitės dienomis nuo 8 val. iki 24 val.

Vilniaus miesto savivaldybės teigimu, mokamas stovėjimo laikas 270 stovėjimo vietų, esančių pačiame Senamiesčio branduolyje, koreguotas atsižvelgiant į šiose gatvėse išaugusius statomų automobilių ir laisvos stovėjimo vietos ieškančio transporto srautus, ypač vakarais ir savaitgaliais.

Mėlynojoje rinkliavos zonoje išskirtinai skatintinas tik trumpalaikis automobilių stovėjimas – norinčius ilgesniam laikui pastatyti automobilį, siūloma rinktis pigesnes ir mažiau apkrautas geltonąją (1 val. – 2 litai) ir žaliąją (1 val. – 1 litas) rinkliavos zonas.

Bet nuo gegužės žaliojoje rinkliavos zonoje, kurioje yra daugiau kaip 1300 stovėjimo vietų, sutrumpėjo rinkliavos rinkimo laikas

Čia už automobilio stovėjimą reikia mokėti pirmadieniais–šeštadieniais nuo 8 iki 18 valandos.

Vairuotojai, atvykstantys į senamiestį, dėl automobilių stovėjimo vietų trūkumo šioje teritorijoje kviečiami automobilius statyti Maironio gatvėje esančioje aikštelėje (prie Tymo turgaus) ir A.Strazdelio gatvės aikštelėje.

Šiose senamiesčio teritorijos aikštelėse vairuotojų patogumui nustatyta žalioji rinkliavos zona.

Statyti automobilį jose ir pigiau, ir visada galima rasti laisvą vietą automobiliui, šios aikštelės yra vos kelios minutės kelio pėsčiomis iki senamiesčio.

Nuo gegužės mėnesio visoje Upės g., kurioje yra daugiau kaip 220 stovėjimo vietų, automobilių statymas yra nemokamas. Vilniečiai gali automobilius statyti Upės gatvėje ir kelionę tęsti pėsčiomis Baltuoju tiltu į centrinę miesto dalį.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.