Lenktynininkės Indrė, Agnė ir Ernesta varžėsi skusdamos bulves

„Sostena – Renault Sport“ komandos merginos, besiruošdamos 1000 km lenktynėms Palangoje spėja ne tik intensyviai treniruotis. Lenktynininkės susiginčijo tarpusavyje kuriai teks dalyvauti supersprinto rungtyje.

Greičiausiai į krepšį pataikė E.Globytė (dešinėje).<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Greičiausiai į krepšį pataikė E.Globytė (dešinėje).<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 13, 2014, 5:42 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 12:29 AM

Kiekvienais metais likus kelioms dienoms iki 1000 km lenktynių Palangoje, Vytauto gatvėje, vyksta visų komandų pristatymas ir nedidelis sprintas ar traukos lenktynės. Parodomajame važiavime reikia kuo greičiau pravažiuoti maždaug 50 m atkarpą.

Centrinėje miesto gatvėje susirenka visos komandos, tačiau dalyvauti „Blue Sheep Supersprint“ traukos varžybose gali tik po vieną kiekvienos komandos sportininką.

Iš pradžių lenktynininkės galvojo tiesiog traukti burtus, bet juk taip neįdomu. Todėl buvo nutarta surengti visą čempionatą. Merginos susikovė keliose rungtyse. Už kiekvieną pergalę etape bus skiriami trys taškai, už antrą vietą - du, už trečią – vienas ir po visų etapų daugiausiai taškų surinkusi mergina pasirodys daugybę žiūrovų pritraukiančiose varžybose.

Lietuvis be krepšinio – ne lietuvis

Pirmiausia, merginos susikovė krepšinio aikštelėje.

Lietuvos krepšinio rinktinės treneriai paruošė tikrą egzaminą– merginos pusę dienos treniravosi kartu su mūsų šalies moterų krepšinio rinktine, o po to joms teko laikui mesti į krepšį.

Čia itin nustebino Ernesta Globytė – ji pataikė jau per pirmą sekundę ir iš karto laimėjo. O štai Indrei su Agne teko paprakaituoti. Antra, po keliolikos bandymų, į krepšį pataikė Agnė. Dar po keleto bandymų tai padarė ir Indrė, taigi, po pirmos rungties į priekį išsiveržė Ernesta.

Lietuvis be cepelinų – ne lietuvis

Turbūt neverta ginčytis, kad žinomiausias lietuvių nacionalinis patiekalas – cepelinai. Cepelinų virti merginoms nereikėjo, tačiau paruošti bulves teko. Juk pats sunkiausias darbas ruošiant šį patiekalą – priskusti kalną bulvių.

Tą merginoms reikėjo daryti tradiciniu būdu – kiekvienai buvo parinktas kalnas bulvių, o į rankas įduota po identišką peiliuką.

Reikėjo švariai nuskusti bulves, išrankioti visas „akutes“ ir kitus nešvarumus. Komanda kol kas neatskleidžia, kuriai merginai tai sekėsi geriausiai ir pažadėjo apie tai papasakoti kartu su žiniomis apie trečiąją rungtį - slalomą su „Renault Captur“.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.