Specialiai lrytas.lt – dienoraštis iš 1000 km lenktynių garažo

„Nuo 4 val. nakties dirsčiojau į žadintuvą ir prabudinėjau, galvodama kaip nepramiegoti. Šeštą ryto su Agnės vyru Andriumi jau važiavome rūko apgaubtomis Vilniaus gatvėmis link Kauno.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 16, 2014, 2:56 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 10:47 PM

Prieš aštuonias pasiekėme komandos garažą, bet telefonas netilo visą kelią“, - taip prasidėjo portalo lrytas.lt žurnalistės Ilonos Staškutės rytas su 1000 kilometrų lenktynėse dalyvaujančia „Sostena-Renault Sport“ merginų komanda.

Ilona per šias 1000 km lenktynes dirbs ekipos mechanike ir papasakos viską apie tai, ko paprastai nemato žiūrovų akys. Jos įspūdžiais dalinsimės iki pat lenktynių pabaigos.

Laukia nauja trasa

Šių metų 1000 km lenktynės bus jubiliejinės, jau penkioliktosios nuo 2000-ųjų nenutrūkstančioje renginio istorijoje.

Trečiadienio rytą palapines prie trasos ėmę statyti sportininkai jau laukia lenktynių starto, kai juos drauge su kitais renginio svečiais, drebindami Palangos, Kretingos ir Klaipėdos oro padangę, šeštadienį pasveikins du lenkų pilotuojami naikintuvai, kaip dalis NATO oro policijos misijos saugantys Baltijos šalių oro erdvę.

Organizatoriai žada šįmet sportininkus ir žiūrovus pradžiuginti visa eile naujovių, geresnėmis darbo ir poilsio sąlygomis, o svarbiausia – nauja, žymiai patogesne ir saugesne trasa. Prieš pat lenktynes buvo baigta dobilo lapo formos skirtingų lygių sankryžą statomame Palangos aplinkkelyje, kur kasmet organizuojamos 1000 km lenktynės. Trasos apsaugai kasmet naudojami ne tik masyvūs pamatų blokai ar metalinės tvoros, bet ir paprasčiausia „stop“ juosta, įspėjanti žiūrovus, kad į ja paženklintą teritoriją brautis nevalia. Tokios juostos šiemet bus panaudota per 10 kilometrų.

Vieni iš sunkesnių objektų, per tūkstantį kvadratinių metrų plotą užimantis dengtas lenktynių klubas ir atviras jo kiemelis ir dar didesnio ploto dengta scena, jau visiškai paruošti.

Dėl lenktynių nuo liepos 16 dienos 5 val. 30 min. iki liepos 20 dienos 3 val. bus uždarytas kelias Klaipėda-Liepoja nuo posūkio į Nemirsetą iki sankirtos su keliu Šiauliai-Palanga, keliu Šiauliai - Palanga nuo Palangos miesto ribos iki Vydmantų gyvenvietės.

Numatytos apylankos:

1) važiuojant į Palangą keliu Klaipėda - Liepoja, bus galima atvykti pro Nemirsetą, Klaipėdos pl., važiuojant į Kretingą - Normantų sankryžoje pasukus iš kelio Klaipėda-Liepoja į kelią Klaipėda-Kretinga;

2) važiuojantiems nuo Liepojos ir iš Palangos į Kretingą, bus galima važiuoti keliu Žibininkų k. link, toliau važiuojant Rudaičių k. ir Kretingos link arba ties posūkiu į Šventąją pasukti Darbėnų link. Atvažiuojantys nuo Kretingos pusės, turės važiuoti tais pačiais keliais, kaip ir važiuojantys Kretingos link.

Visais atvejais vairuotojai turės vadovautis laikinais kelio ženklais, nurodančiais apylankų kryptis.

Renginio metu automobilių statymas kelyje Klaipėda-Liepoja numatytas nuo posūkio į Nemirsetą iki trasos ribų.

Palangos mieste automobilius bus galima statyti vadovaujantis kelio ženklais ir mieste esančiose automobilių stovėjimo aikštelėse.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.