1000 kilometrų lenktynių dalyviai išsidalino starto vietas

Lenktynių išvakarėse penktadienį vakare paaiškėjo greičiausias lenktynių automobilis. Tai "Speed Factory Racing" komandos eksperimentinė lenktyninė mašina "Radical SR8", su kuria 20 metų lenktynininkas iš Latvijos ratą apskriejo per trasoje dar neregėtą laiką - 1 min. 07,046 sek.

Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus

Jul 18, 2014, 8:01 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 9:19 PM

Toks greitį išvystęs sportininkas tapo ne tik trasos rekordininku ir buvo apdovanotas kvalifikacijos varžybų nugalėtojo taure, bet ir šeštadienį prasidėsiančiose 1000 kilometrų lenktynėse savo komandai iškovojo pirmąją startinę vietą.

Kvalifikacinėse lenktynėse su aiškiu lyderiu varžytis bandė "BarBar'a - Bauer by Algirdai" komandos lenktynininkas Ramūnas Čapkauskas, kuris kvalifikacijos greičiausių 10 automobilių lenktynių etape aštuntąjį ratą nuvažiavo per 1 min. 09,938 sek.

Tačiau jau besibaigiant jkvalifikacinėms lenktynėms iš antrosios vietos jį netikėtai išstūmė "15min-GSR-Telšių statyba" komendos sportininkas Rokas Steponavičius, kuris paskutinį ratą nulėkė per 1 min. 09,390 sek.

Lyderių trejetas nuo likusių kvalifikacijos dalyvių liko gerokai atsiplėšęs. Ketvirtoje vietoje likusi "General Financing - Stihl by Pitlane" komanda nuo artimiausio varžovo atsiliko daugiau nei 2 sekundėmis.

Kvalifikacijoje pademionstruoti favoritų greičiai nustebino net automobilių sporto žinovus. Vos daugiau nei 300 metrų sutrumpėjus trasos ratui buvo prognozuojama, kad ankstesnis 2012 metais pasiektas rato rekordas 1 min. 17,270 sek. gali b8ti pagerintas vos keliomis sekundėmis.

Niekas nesitikėjo, kad šių metų lenktynių kvalifikacijos nugalėtojas ratą įveiks net 10 sekundžių greičiau.

Tačiau 1000 kilometrų lenktynėse sėkmę lemia ne vien automobilio greitis, bet ir ištvermė bei automobilio patikimumas. Ar greičiausias lenktynių automobilis ištvers apie 10 valandų važiavimo maratoną, parodys šeštadienį 12 val. 15 min. prasidėsiančios batalijos trasoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.