Klasikinių automobilių gerbėjai Biržus perkels į puošnią praeitį

Senovinių automobilių gerbėjai žada savaitgalį Biržus nustebinti itin nekasdienišku reginiu.

"Chevrolet Corvette C3", 1979 m.<br>Dainiaus Nagelės nuotr.
"Chevrolet Corvette C3", 1979 m.<br>Dainiaus Nagelės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 30, 2014, 8:21 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 3:22 PM

Rugpjūčio 2 dieną, šeštadienį, klubas „Klasika“ rengia tradicinę istorinių automobilių šventę „Nesenstanti Klasika 2014“. Parodoje lankytojai galės išvysti seniausius, geriausius ir rečiausius automobilius iš Lietuvos, Latvijos bei Baltarusijos.

Jau tapo tradicija, kad kiekvienais metais, Biržų miesto šventės metu, senovinės technikos klubas „Klasika“ rengia istorinės technikos parodas, į kurias suvažiuoja žinomiausi senovinės technikos savininkai bei vertintojai ne tik iš Lietuvos, bet ir iš kaimyninių kraštų.

Pernai į parodą Biržuose atvyko 18 retų ir stilingų automobilių iš Rygos automobilių muziejaus bei Latvijos Antikvarinių automobilių klubo.

Viso pernykščiame „Klasikos“ renginyje dalyvavo 70 istorinės technikos eksponatų. Iš jų – 58 automobiliai, 7 motociklai, 1 sunkvežimis, 2 traktoriai ir 2 garo mašinos. Devyniolika dalyvavusių eksponatų buvo pagaminti tarpukariu.

Beje, renginyje galima pamatyti ir „keistokų“ senovinės technikos eksponatų. Pernykštėje klubo „Klasika“ parodoje dalyvavo ir du eksponatai nenaudojantys tradicinio kuro – benzino. Tai įmonės „Urmas“ sumažinta važiuojanti garo mašinos „Burrell“ kopija ir Daliaus Linkevičiaus ūkio muziejaus garo mašina „Port Huron“, pagaminta 1921 metais.

Seniausiu parodoje dalyvavusiu motociklu „Douglas“, pagamintu 1926 m. atvyko Dainius Petrulis.

Seniausio automobilio vardą pelnė svečio iš Latvijos Alfredo Zamockio „Oldsmobile“, pagamintas 1923 m. Įdomiausiu automobiliu buvo pripažintas Gintauto Miškinio Packard, pagamintas 1925 m., o Jurio Gagainio ekipažas atvykęs 1943-ių metų automobiliu „Willys“ išrinktas stilingiausiu ekipažu, atitinkančiu automobilio laikmetį.

Šįmet šventėje taip pat ruošiasi pasirodyti daugelis pačių įspūdingiausių automobilių savininkų.

Istorinės technikos paroda Biržuose vyks šeštadienį nuo 17 iki 19 val 30 min. miesto centre, prie Nepriklausomybės paminklo, o žemiau galite peržiūrėti filmą iš praėjusių metų renginio.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.