Patvirtinta: Vilniuje bus įrengtos 79 elektromobilių aikštelės

Antradienį Vilniaus miesto savivaldybė paskelbė gerą naujieną elektromobilių gerbėjams. Jau netrukus bus įrengta daugybė naujų įkrovimo stotelių, o elektromobilį galės pavairuoti bet kuris norintis, nes elektra varomos transporto priemonės bus siūlomos trumpalaikei nuomai („Car sharing“).

Jau greitai nebebus problemų rasti kur įkrauti elektromobilį.<br>T.Bauro nuotr.
Jau greitai nebebus problemų rasti kur įkrauti elektromobilį.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 5, 2014, 4:35 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 1:00 PM

Per artimiausius 10 metų Vilniuje planuojama įgyvendinti ir dar vieną svarbų žingsnį - pastatyti kompleksinio parkavimo aikštelių. Jos labiausiai reikalingos sostinės svečiams ir iš užmiesčio į Vilniaus centrą dažnai važinėjantiems gyventojams.

Naujose aikštelėse bus galima palikti savo automobilį ir kelionę tęsti elektromobiliu, paprastu ar elektriniu dviračiu, arba viešuoju transportu.

Taip pat išsinuomavus elektromobilį vienoje aikštelėje ir pasiekus kelionės tikslą, jį galima bus palikti kitoje kompleksinio parkavimo aikštelėje.

„Vienas tokios sistemos automobilis pakeistų 12 privačių automobilių. Planuojame, kad elektrinių automobilių nuomos sistema bus integruota į miesto transporto sistemą. Šitaip bus išspręsta parkavimo problema miesto centre ir senamiestyje, sumažintas neigiamas privataus transporto poveikis aplinkai“, - pasakojo Vilniaus meras Artūras Zuokas.

Planuojama, kad tokie punktai atsiras prie jau šiuo metu esamų elektromobilių įkrovimo stotelių, esamų automobilių keitimosi, bei planuojamų automobilių keitimosi punktų vietoje.

10 tokių aikštelių atsiras šalia dabartinių elektromobilių įkrovimo stotelių. Dar 22 aikštelės atsiras esamų automobilių keitimosi punktuose, 25 visiškai naujos aikštelės yra planuojamos įvairiuose sostinės vietose, prie judrių gatvių, miegamuosiuose rajonuose ir 22 sostinės vietose bus įkurtos kombinuotų kelionių automobilių aikštelės su elektromobilių keitimosi punktais.

Statistikos duomenimis, vis daugiau lietuvių renkasi gamtą tausojančius automobilius. 2010 metais Lietuvoje buvo registruoti vos 9 hibridiniai automobiliai, bet jau po dvejų metų tokių automobilių skaičius padidėjo iki 1387 automobilių. Elektromobilių šalyje vis dar registruota tik kiek daugiau nei 10, bet norinčių vairuoti elektra varomą transporto priemonę yra gerokai daugiau.

Šiuo metu elektromobilių įkrovimo stotelės yra:

1. Rinktinės g. 2, prie Energetikos ir technikos muziejaus;

2. Ozo-Kernavės g. sankryža. PC Ozas;

3. Gedimino pr. 17 Susisiekimo ministerija;

4. Dariaus ir Girėno - Tūkstantmečio g. sankryža. UAB „Transmitto“ įkrovimo stotelė;

5. Molėtų pl. – Dvariškių g. sankryža. UAB „Arginta“ įkrovimo aikštelė

6. Lelevelio g. 6. Greito įkrovimo („mode 4“) stotelė prie Žemės ūkio ministerijos;

7. Lakūnų g. 24. Šiaurės miestelis (220v elektros tinklas) VIANOR padangų tinklas;

8. Kauno –Švitrigailos sankryžos zona. (220v elektros tinklas) VIANOR padangų tinklas;

9. Savanorių 139 a. (220v elektros tinklas) VIANOR padangų tinklas;

10. Laisvės pr. 1. privati „Fakto“ autocentro.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.