„300 Lakes Rally“: pirmauja latvių ekipažas

Vienu didžiausių vasaros sporto renginių Lietuvoje laikomas „300 Lakes Rally“ šiais metais sulaukė beveik 100 ekipažų.

„300 Lakes Rally“ akimirka.<br>D.Umbraso nuotr.
„300 Lakes Rally“ akimirka.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Saulius Rinkevičius

Aug 8, 2014, 11:06 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 11:13 AM

Tarp jų ir svečiai iš Latvijos, Estijos, Lenkijos, Rusijos, Baltarusijos Suomijos ir Didžiosios Britanijos. Per dvi dienas sportininkams teks įveikti beveik 140 km greičio ruožų ir daugiau nei dvigubai tiek įveikti pervažiavimuose.

Ketvirtadienio vakarą greičiausiai testinį greičio ruožą įveikęs Janis Vorobjovas įspūdingą tempą išlaikė visą penktadienį. Po naktinio greičio Zarasuose ruožą jis net 17 sekundžių pirmavo prieš Martyną Samuitį.

Nuo pastarojo penkiomis sekundėmis atsilieka Vytautas Švedas. Sutapimas tai ar ne, tačiau visi lyderių trejeto ekipažai važiuoja „Mitsubishi Lancer Evo X“ pagrindu sukonstruotais bolidais.

Daug kam nemažu siurprizu tapo ir itin sėkmingas Martyno Samsono pasirodymas. Vairuodamas galiniais ratais varomą BMW M3 (E30) jis sugebėjo po pirmos dienos bendroje įskaitoje užimti aštuntąją vietą, taip palikdamas už nugaros ne vieną „Mitsubishi“ ir „Subaru“ ekipažą.

Deja, penktadienį nebuvo apsieita be avarijų. Bene skaudžiausią iš jų patyrė svečių iš Baltarusijos ekipažas – Aleksėjus Kraktunas ir Inesa Marmašova. Visagino mieste išdėstytame greičio ruože baltarusis šuolio metu nesuvaldė sportinio „Renault Clio“ ir trenkėsi į betoninę sieną.

Šturmanė buvo išgabenta į ligoninę, tačiau kaip vėliau paaiškėjo rimtesnių sužeidimų ji išvengė.

Giedrius Firantas nuvertė apšvietimo stulpą Visagine, tačiau smūgį jo BMW priėmė be didesnės žalos ir ekipažas pratęsė lenktynes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.