Motociklų kroso meistrai kraustysis po stogu

Pajėgiausi Lietuvos motociklų kroso lenktynininkai neturės kada ilsėtis ir pasibaigus Lietuvos motokroso čempionatui.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-08-08 12:41, atnaujinta 2018-02-11 11:27

Jų lauks pasirengimas ir atranka į pirmą kartą Lietuvoje vyksiančias „Arenacross“ motociklų kroso varžybas. Spalį Kaune, „Žalgirio“ arenoje, specialiai įrengtoje smėlio trasoje susikaus tik patys geriausi šalies ir užsienio motokroso meistrai, įrodę, kad yra to verti.

Motokrosas Lietuvoje – populiariausia motociklų sporto šaka, aktyviai sportuojančių daugiau nei 300, bet tai jog tu stiprus motociklų krose, dar negarantuoja, kad taip pat gerai tau seksis ir „Arenacross“ trasoje,“ - sako Lietuvos motociklų sporto federacijos prezidentas Virginijus Visockis.

Dalyvauti šiose varžybose be atitinkamo papildomo pasiruošimo bus neįmanoma: įprastai motokroso trasa yra išdėstoma nuo 1,2 iki 1,7 km ilgio atkarpoje, o „Arenacross“ trasa bus trumpesnė net kelis kartus. Tempas bus itin didelis, nebus kur ir kada pailsėti.

Pasak V.Visockio, konkurencija tarp dalyvių „Arenacross“ varžybose bus įnirtinga.

„Retas Lietuvos, o ir kitų žemyninių Europos šalių sportininkas yra išbandęs motokrosą uždarose patalpose. Tokio tipo varžybos Europoje vyksta tik Didžiojoje Britanijoje, tad trasa bus nauja ir nepažįstama beveik visiems lenktynininkams.

Juolab ir technika paruošta ilgesnėms distancijoms, įveikti 310 m išlaikant stabilų tempą taps iššūkiu. Trumpos atkarpos, arčiau išdėstytos kliūtys, mažiau erdvės įsibėgėjimui – sportininkai varžybose turės atskleisti visą savo meistriškumą“, - tvirtino jis.

V.Visockis neslepia, kad iššūkiai laukia ne tik sportininkų, bet ir organizatorių: „Įrengti 310 m trasą prireiks bemaž 4 000 tonų smėlio. Trasos konfigūracija skirsis nuo įprastinių motokroso trasų, kad ir tramplinai, kurie tradiciškai būna stalo formos, „Žalgirio“ arenoje bus suformuoti bangų principu. Lenktynininkams tai reiškia, jog neišvysčius pakankamo greičio ir neperšokus didelės duobės, gali labai skaudėti.“

Teigiantis, jog atranka į varžybas bus labai rimta, Lietuvos motociklų sporto federacijos prezidentas džiaugiasi, kad motokrosas Lietuvoje užaugo iki tokio lygio: „Lietuvos lenktynininkai savo techniniu parku nenusileidžia pasaulinio lygio žvaigždėms, šiame sporte su sena technika tu nieko nenuveiksi.

Visai tikėtina, jog varžybų trasoje žiūrovai jau galės išvysti ir 2016 m. motociklų modelius. Turime tokių sportininkų, kurie pajėgūs varžytis jau ne vien tik Baltijos šalyse, o Europos čempionate, vienas tokių – Arminas Jasikonis, praėjusį savaitgalį tarp 40-ies lenktynininkų Europos motokroso čempionate iškovojęs labai aukštą 7-ą vietą.“

Pirmosios Lietuvos istorijoje „Arenacross“ motokroso varžybos vyks spalio 19 d. Kauno „Žalgirio“ arenoje. Trisdešimt kvalifikacijos etapą įveikusių sportininkų susirungs asmeninėje įskaitoje trijose klasėse: jaunimo klasėje varžysis lenktynininkai su 85 kubinių centimetrų galingumo motociklais, „MX 2“ klasėje – su dvitakčiais 125 ir keturtakčiais 250 cm ³ motociklais, „Open Pro“ klasėje dalyvaus pačius galingiausius motociklus, kurių darbinis variklio tūris – 450 kubinių centimetrų, vairuojantys meistrai.

Superfinale susirungs aštuoni greičiausi sportininkai. Varžybų organizatorius – „Bravo Events“.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.