Grįžęs emigrantas šokiruotas: už mašiną nulupo keturgubai

Atostogauti į Lietuvą grįžęs emigrantas sako net nenumanęs, kad tėvynėje bus apiplėštas ir paliktas be pinigų.

Ekspertai sako sulaukiantys vis daugiau skundų iš automobilių nuomos kaina nepatenkintų gyventojų.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Ekspertai sako sulaukiantys vis daugiau skundų iš automobilių nuomos kaina nepatenkintų gyventojų.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 13, 2014, 7:11 PM, atnaujinta Jan 4, 2018, 2:42 AM

Žinomoje automobilių nuomos kompanijoje mašiną išsinuomavęs Vitalijus Ponelis skundžiasi, kad tą pačią sumą turėjo sumokėti ne litais, kaip tikėjosi, o svarais sterlingų, praneša „Lietuvos ryto" televizija.

„Automobilį išnuomavo kompanija „Hertz“. Jos atstovai matė, kad automobilis nuomuojamas už beveik 9000 litų, tokios kainos neegzistuoja už tokį automobilį“, – piktinosi V. Ponelis.

Daugiau nei keturis kartus permokėjęs klientas neabejoja, kad suklydo verslininkai, tačiau šie tikina, kad sutarties sąlygos buvo aiškios ir nesikeitė nuo pat pradžių.

„Jei jis tuo metu, kai nuomavo automobilį, buvo Anglijoje, tai mūsų programa jį atpažino kaip Anglijoje ir siūlė mokėti svarais. Iškart, kai nuoma buvo padaryta, buvo svarai, todėl svarais mes ir paėmėm“, – sakė pavardės nenorėjęs skelbti „Rental Cars“ vadybininkas Jevgenijus.

V.Podelis neslepia, kad pasirašydamas sutartį įdėmiai jos neperskaitė. Tačiau vyras stebisi, kodėl jam nė žodžiu nebuvo užsiminta, kad automobilio nuoma kainuos kelis kartus daugiau nei rodė rezervavimo sistema.

Vitalijus žada rankų nenuleisti ir tikisi atgauti daugiau nei 6 tūkstančius litų. Vartotojų teises ginantys ekspertai sako sulaukiantys vis daugiau skundų iš automobilių nuomos kaina nepatenkintų gyventojų. Dažniausia klaida – neatidžiai skaitomos sutartys.

Daugiau apie šią istoriją - „Lietuvos ryto" televizijos reportaže.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.