„Ferrari“ vadovas Lucas di Montezemolo traukiasi iš pareigų

„Ferrari“ vadovo Lucaso di Montezemolo ir „Fiat Chrysler Automobiles“ (FCA) generalinio direktoriaus Sergio Marchionne tarpusavio santykiai niekada nebuvo itin draugiški, tačiau niekas nesitikėjo, kad tai lems tokias radikalias permainas.

Lucas di Montezemolo<br>AFP/Scanpix nuotr.
Lucas di Montezemolo<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 10, 2014, 4:57 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 4:45 PM

Lucas di Montezemolo pirmasis paskelbė apie savo pasitraukimą iš „Ferrari“ valdybos pirmininko posto, tačiau konkrečių tokio sprendimo priežasčių neatskleidė. Visgi jis užsiminė, kad jo atsistatydinimui įtakos turėjo pakitęs „Ferrari“ vaidmuo „Fiat Chrysler Automobiles“ sistemoje.

„Ferrari“ vaidmuo bus svarbus FCA grupės akcijų vertei krentant ir kylant Volstryte. Prasidės visiškai naujas etapas, kurį, mano manymu, turėtų inicijuoti koncerno vadovas“, - dėsto L. di Montezemolo oficialiame pranešime spaudai.

Buvęs vadovas taip pat pažymi, kad 23 metai praleisti kompanijoje jam buvo nuostabūs ir nepamirštami. Ypatingai laikas, aštuntajame dešimtmetyje praleistas greta Enzo Ferrari. Taip pat L. di Montezemolo dėkoja visiems žmonėms palaikiusiems „Ferrari“.

„Ferrari“ yra pati nuostabiausia kompanija pasaulyje. Man buvo didelė garbė jai vadovauti. Per visus tuos metus aš atsidaviau jai su visu savo entuziazmu. Greta šeimos, man tai buvo ir tebėra pats svarbiausias dalykas mano gyvenime“, - skelbiama pranešime.

Kaip ir įvardino L. di Montezemolo, „Ferrari“ kol kas vadovaus Sergio Marchionne, tačiau kol kas neaišku, ar italų kilmės kanadietis užims šią poziciją, kol bus surasta pamaina, ar liks joje visam laikui. S. Marchionne ir L. di Montezemelo ginčas susijęs su pastarojo sprendimu apriboti metinę „Ferrari“ gamybą iki 7 tūkst. automobilių per metus tam, kad būtų išlaikomas išskirtinumas.

S. Marchione tokia strategija visai nepatinka. Jo manymu, „Ferrari“ turėtų gaminti tiek automobilių, kiek jų reikalauja rinka ir uždirbti pinigus FCA grupei. Pajamos išties turėtų būti solidžios, nes legendinė italų markė garsėja aukšta pelno marža.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.