Naujas šokas: užsienyje važinėjantys Lietuvos vilkikai pranyko

Nauja transporto priemonių išregistravimo tvarka smogė ir mūsų šalies vežėjams. Skaičiuojama, kad mažiausiai pusantro tūkstančio vilkikų, kurie darbuojasi daugiausia Vakarų Europos rinkose, buvo „Regitros“ automatiškai išregistruoti.

Daugybė užsienyje dirbančių Lietuvos vilkikų per naktį tapo nelegalais.<br>D.Umbraso asociatyvi nuotr.
Daugybė užsienyje dirbančių Lietuvos vilkikų per naktį tapo nelegalais.<br>D.Umbraso asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vakaris Deksnys

Oct 2, 2014, 3:22 PM, atnaujinta Jan 28, 2018, 8:26 PM

Išregistruotos virtinės vilkikų

„Tokias pasekmės prognozavome jau seniai. Nemažai mūsų įmonių dirba tik Vakaruose, transporto priemonės iš esmės negrįžta į Lietuvą. Ten vyksta ir techninė apžiūra.

Tačiau dabar šie vilkikai buvo išregistruoti, nes pagal reikalavimus, techninę apžiūrą būtina atlikti Lietuvoje“, - pasakojo Nacionalinės vežėjų automobiliais asociacijos „Linava“ prezidentas Algimantas Kondrusevičius.

Kenčia dėl tūkstančių kilometrų

Vilkikai gali būti išregistruoti dėl trijų priežasčių: jei nėra techninės apžiūros, civilinės atsakomybės draudimo arba savininkai nemoka mokesčių valstybei.

„Mokesčius mes mokame sąžiningai. Dėl draudimo irgi nekyla bėdų, nes lietuvišką polisą galima įsigyti ir nuotoliniu būdu. Užtat reikalavimas dėl techninės apžiūros labiausiai kiša koją.

Kalbėjausi su kolega, kurio ne vienas vilkikas jau seniai važinėja iš Anglijos į Ispaniją ir atgal. Įsivaizduokite, kiek jam kainuoja parvaryti visus juos į Lietuvą, kad atliktų techninę apžiūrą! Juk tai – tūkstančiai kilometrų“, – pasakojo asociacijos vadovas.

Vežėjų atstovai trečiadienį apie tai kalbėjosi ir su Seimo nariais, tačiau kol kas sprendimų nerasta. Kai kurie parlamentarai siūlo atidėti automatinio transporto priemonių išregistravimo įsigaliojimą dar metams. Tuo tarpu vežėjai spaudžia, kad Lietuvoje būtų pripažinta užsienyje atlikta techninė apžiūra.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.