Miesto dviračiai Vilniaus gatvėmis riedės ilgiau

Oranžiniais miesto dviračiais keliaujantys vilniečiai ir miesto svečiai gali džiaugtis: dviračių sistemą prižiūrinti „JCDecaux“ nusprendė pratęsti sezoną dviem savaitėmis - iki spalio 31 dienos.

Oranžiniai dviračiai Vilniuje riedės iki pat lapkričio.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Oranžiniai dviračiai Vilniuje riedės iki pat lapkričio.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 3, 2014, 5:05 PM, atnaujinta Jan 28, 2018, 4:31 PM

Bendrovės „JCDecaux Lietuva“ vadovės Žanetos Fomovos teigimu, sezono pratęsimas „CycloCity Vilnius“ naudotojams papildomai nekainuos, todėl daugiausiai naudos gaus tie, kurie suskubo įsigyti sezono narystes dar pavasarį – jų sumokėti pinigai atsipirks su kaupu.

Neturintieji viso sezono narystės, kaip ir ankstesniais mėnesiais, oranžiniais dviračiais galės naudotis įsigiję 30 dienų (14 Lt/4,05 euro) arba 3 dienų bilietą (10 Lt/2,90 euro).

„CycloCity Vilnius“ atstovė taip pat primena, kad dviračių naudojimo įkainiai pratęstuoju laikotarpiu nesikeičia: pirmosios 30 min. - nemokamos, antras pusvalandis kainuoja 1,5 Lt (0,43 euro), trečias - 5 Lt (1,45 euro), o ketvirtas - 12 Lt (3,48 euro).

Paslaugos atstovai taip pat džiaugiasi, kad šiemet dviračių savitarnos terminalų tinklas išsiplėtė daugiau nei 50 procentų.

„Palyginti su praėjusiu sezonu, kai Vilniuje buvo 24 terminalai, šiemet veikia jau 37 nuomos punktai. Pagerinome susisiekimą šia ekologiška transporto priemone ne tik miesto centre, bet ir su Žirmūnų mikrorajonu. Dabar nuo centro tolimiausia stotele tapo punktas „Ogmios mieste“ (Lukšio g.).

Dviračius pasiimti ar palikti galima ir tarpiniuose punktuose pakeliui jo link - šalia Šilo tilto (Žirmūnų g. - Minties g. sankryža), Šiaurės miestelyje (Žirmūnų g. - Lukšio g. sankryža). Tikime, kad plėtra į intensyviai apgyvendintą Žirmūnų rajoną vilniečiams suteiks dar daugiau pasirinkimų bei judėjimo laisvės“, - tikina Ž Fomova.

Vilnius yra pirmasis miestas visoje Rytų Europoje, kuriame įdiegta bendrovės „JCDecaux“ sukurta dviračių savitarnos sistema „CycloCity Vilnius“. Skaičiuojama, kad jos plėtra per 15 metų pareikalaus 22 mln. litų investicijų. Jas, mainais už tai, kad Vilniaus miesto savivaldybė atleis nuo 7 mln. litų mokesčių, skiria pati „JCDecaux“.

Europoje sukurta dviračių dalinimosi-nuomos tendencija sparčiai plinta visame pasaulyje, o „Cyclocity“ sistema veikia daugiau nei 60 miestų. Tarp jų - Paryžiuje, Briuselyje, Dubline, Vienoje bei kituose.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.