Atkaklūs vilniečiai vietoje gatvės nori greitkelio?

Rytų gatvės gyventojai kone patys aktyviausi Vilniuje. Mažiausiai bent kartą per savaitę į miesto savivaldybę atskrieja prašymas greideriu palyginti Rytų gatvę. Per trumpą laiką jų gauta net 35.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas

Oct 11, 2014, 6:00 AM, atnaujinta Jan 27, 2018, 6:44 PM

„Sveiki, prašome greideriu palyginti Rytų gatvę.“ „Rugsėjo 8 dieną labai nekokybiškai buvo palygintas kelias, duobės taip ir liko neišlygintos.“

Naujojoje Vilnioje esančios gatvės gyventojai panašiais prašymais ir skundais užvertė savivaldybę, rašo dienraštis "Lietuvos rytas".

„Atrodo, kad Rytų gatvė Vilniuje išskirtinė, kad ji niekada nelyginama.

Taip nėra. Bet į kiekvieną laišką privalome atsakyti“, – skundėsi savivaldybės atstovas.

Iš tiesų maždaug kilometro ilgio, vietomis susiaurėjanti gatvė neišsiskiria iš kitų. Toks pat žvyrkelis, tokio pat gylio duobės. Bet gyventojai nori daugiau.

Po pastarojo gatvės lyginimo savivaldybėje net teko sudaryti komisiją. Specialistai važiavo į Rytų gatvę, vertino darbus ir nustatė, kad jie buvo atlikti patenkinamai, be pridėtinių medžiagų.

Po kiekvieno gatvės gyventojų prašymo savivaldybės valdininkai jiems turi priminti, kad pastarąjį kartą gatvė buvo lyginta greideriu, atsiprašyti už nepatogumus.

„Jeigu savivaldybė dirbtų gerai, niekas prašymų ir skundų nerašytų. Bet greideris atvažiuoja gatvės lyginti, kai sausa, palieka duobes, suverčia žemes į kelkraštį“, – piktinosi Rytų gatvėje gyvenantis Aleksejus.

Jis kartą prašęs greiderio vairuotojo dar kartą palyginti vieną gatvės ruožą, bet šis tik numojo ranka.

Savivaldybės Statinių skyriaus vedėjas Arūnas Visockas aiškino, kad Vilniuje žvyrkelių danga greideriu lyginama periodiškai, ne dažniau kaip kartą per mėnesį, nelygu oro sąlygos. Tačiau Rytų gatvėje gyvenantys žmonės savivaldybę prašymais atakuoja ir vėlyvą rudenį, kai žemę jau būna sukaustęs šaltis, ir ankstyvą pavasarį, kai dar būna įšalas.

Todėl jiems tenka aiškinti, kad atlikti žvyrkelio lyginimo darbus tuo metu yra sudėtinga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.