Baudų nemokančius vairuotojus nusprendė auklėti kitaip

Daugybę kartų kelių eismo taisykles pažeidžiantys, bet piktybiškai baudų nemokantys vairuotojai įsipyko valdininkams.

Piktybiškai baudų nemokantys vairuotojai sulauks sankcijų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Piktybiškai baudų nemokantys vairuotojai sulauks sankcijų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

laisvojibanga.lt

Oct 19, 2014, 8:54 AM, atnaujinta Jan 26, 2018, 5:45 PM

Vidaus reikalų ministerija siūlo taikyti ribojimus pažeidėjams, nemokantiems jiems paskirtų baudų už administracinius teisės pažeidimus.

Svarstoma, kad tokiems asmenims būtų nei išduodami, nei keičiami vairuotojo pažymėjimai. Taip pat jie savo transporto priemonės negalėtų registruoti kelių transporto priemonių registre.

Nesumokėtų baudų – 60 mln. litų

„Kalbant apie nesumokėtas baudas, skaičiai yra labai dideli. 2012 ir 2013 metais iš paskirtų baudų buvo sumokėta vos 40 proc. Tad per metus nesumokėta apie 60 mln. litų.“, - „Laisvosios bangos“ eteryje kalbėjo Viešojo saugumo politikos departamento visuomenės saugumo ir viešosios tvarkos užtikrinimo skyriaus vedėjas Darius Vasaris.

„Po keleto metų kažkuri dalis baudų yra išieškoma, todėl kiekvienais metais matomi vis nauji skaičiai, tačiau nesumokėtos sumos išlieka didelės. Tad imantis griežtesnių priemonių jau galvojame, kad tie, kurie vengia sumokėti baudas už administracinius teisės pažeidimus, negalės registruoti automobilio valstybės registre“, - apie galimas sankcijas dėstė pašnekovas.

„Įstatymas bus įgyvendinamas priimant poįstatyminius teisės aktus, kuriuose bus aiškiai išdėstyta numatyta tvarka. Bus sukurtas skolininkų registras.

Tikrai nebus baudžiami ar patirs nepatogumų asmenys, kuriems baudos sumokėjimo terminas dar nesibaigė, paprastai tai būna 40 dienų. Tad šie apribojimai bus taikomi asmenims, kurie baudos nesumokėjo per nustatytą terminą, jos neapskundė bei kam bauda nėra atidėta.

Jei žmogus baudą sumokės, atliks jam paskirtus viešuosius darbus ir pan., iš skolininkų registro jis bus pašalintas“, - sakė D.Vasaris.

Skolininkai bus nustumti į užribį

Pasak pašnekovo, svarstoma, kad nesumokėjus baudos už administracinius teisės pažeidimus nebūtų išduodamas ir vairuotojo pažymėjimas: „Manome, kad tokie asmenys net neturėtų būti prileidžiami prie egzamino.

Jie galės jam ruoštis, bet jei turės skolą, baudą valstybei dėl administracinės teisės pažeidimų, laikyti egzamino negalės. Tačiau tai tik pradžia. Manau, kad tas ratas turėtų plėstis ir kitose sistemose“.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.