Policija: „Net nemėginkit būti gudresni“

Artėjant Vėlinių savaitgaliui, policija stiprina patruliavimą šalies keliuose. Į pagalbą taip pat pasitelkiami policijos rėmėjai, Šaulių sąjungos atstovai, pilietiški bendruomenių nariai.

Pareigūnai žada Vėlinių savaitgalį nuolaidų nedaryti.<br>D.Umbraso asociatyvi nuotr.
Pareigūnai žada Vėlinių savaitgalį nuolaidų nedaryti.<br>D.Umbraso asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vytenis Radžiūnas, lrt.lt

Oct 31, 2014, 7:01 PM, atnaujinta Jan 23, 2018, 9:50 PM

Pareigūnai įspėja – su neblaiviais asmenimis ir išsišokėliais, kurie važiuoja kelkraščiais, elgsis griežtai.

Patruliavimas jau sustiprintas

Visų šventųjų dieną ir per Vėlines į šalies kelius išriedės šimtai tūkstančių žmonių, lankančių giminaičių, pažįstamų, draugų kapus. Pareigūnai tvirtina, kad patruliavimas sustiprintas jau nuo penktadienio.

„Visa policija ruošiasi, vyks intensyvus budėjimas prie kapinių, magistraliniuose keliuose. Susidarys spūstys, mėginsime reguliuoti eismą, bet ilgametė praktika rodo, kad sumažinti transporto srautų intensyvumą, matyt, tikrai nepavyks. Visiems teks apsišarvuoti kantrybe“, – portalui lrt.lt komentavo Lietuvos kelių policijos viršininkas Gintaras Aliksandravičius.

Nuolaidų netaikys

Jis patikino, kad ypatingas dėmesys bus skiriamas neblaiviems asmenims prie vairo: „Transporto srautai bus dideli, absoliuti dauguma vairuotojų yra pilietiški ir apie tai informuos pareigūnus. Neblaivūs asmenys bus eliminuoti iš eismo ir nubausti.

Tikrai netoleruosime ir išsišokėlių, kurie važiuoja kelkraščiais, neva yra gudresni už kitus. Visiems mirusieji, artimieji yra vienodai svarbūs, bent šiomis dienomis reikėtų pagarbos vieni kitiems.“

Vis daugiau jaunimo Lietuvoje spalio 31-ąją švenčia Vakaruose populiarų Heloviną, tad pareigūnai neatmeta galimybės surengti reidų prie pasilinksminimo vietų.

Šį savaitgalį Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai pasirinktose sostinės vietose ir pasirinktame Vilniaus apskrities rajone tikrins, ar vairuotojai nėra išgėrę, apsvaigę nuo narkotikų ir kitų psichiką veikiančių medžiagų.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: prasidėjo išankstinis balsavimas