Kieme akis bado seniai nematytų kaimynų automobiliai

Kauno daugiabučių kiemuose stovi nemažai lupenomis vadinamų nenaudojamų automobilių. Prie kai kurių namų riogso net po kelias tokias transporto priemones. Kaip išspręsti šią problemą, miesto tvarkdariai svarstė ne vienus metus. Ir štai lapkritį Kaune prasidėjo akcija „Išsivalyk savo kiemą prieš žiemą“, rašo „Laikinoji sostinė“.

Daugiau nuotraukų (1)

Vėjūnė Inytė ("Lietuvos rytas")

Nov 15, 2014, 11:59 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 9:12 AM

Kauniečiai raginami iš daugiabučių kiemų bei gatvių pašalinti apleistus, nenaudojamus automobilius arba apie tokias griuvenas pranešti Viešosios tvarkos skyriui.

Siekiama, kad žiemą būtų patogiau valyti sniegą, o ir vietų naudojamiems automobiliams būtų daugiau.

Gyventojai prie akcijos prisideda aktyviai. Apsileidusiems transporto priemonių savininkams gresia nemažos baudos.

Piktina abejingi kaimynai

V.Krėvės prospekto 78-ojo namo gyventojai skundėsi, kad prie jų daugiabučio dvejus metus greta stovi du apleisti automobiliai.

„Abu priklauso kaimynams, bet jų jau seniai nemačiau. Girdėjau, kad gyvena užsienyje“, – sakė namo gyventoja Janina Jurgaitienė.

Kita daugiabučio gyventoja Karolina Baltraitienė taip pat piktinosi, kad automobiliai nenaudojami, užima kitų mašinų vietas.

„Už palyginti dar nesenų automobilių valytuvų užkišti skelbimai, kad kažkas juos nori nupirkti. Tačiau mašinos taip ir stovi paliktos likimo valiai. Jų savininkus reikia bausti, nes nepaiso kaimynų teisių“, – įsitikinusi moteris.

Panašus vaizdas ir prie Prancūzų gatvės 70-ojo namo, Baltų prospekto 71-ojo namo kieme ir daugybėje kitų miesto vietų.

Sulaukė dešimčių skambučių

Apie apleistas ir nenaudojamas transporto priemones gyventojai gali pranešti miesto Viešosios tvarkos skyriui.

Šio skyriaus vedėjo pavaduotojas Rimas Sidera sakė, kad anksčiau gyventojai apie nenaudojamus gatvėse ar kiemuose paliktus automobilius pranešdavo nedažnai.

Paskelbus akciją per savaitę sulaukta per 40 kauniečių skambučių ir elektroninių laiškų.

„Gyventojų aktyvumas mums labai svarbus. Tiesa, informacija ne visada teisinga. Kartais kauniečiai skundžiasi ir tik dėl kelias dienas kiemuose stovinčių, tačiau tvarkingų automobilių. Mes ieškome kur kas ilgiau paliktų ir akivaizdžiai apleistų automobilių“, – sakė R.Sidera.

Daugiausia tokių mašinų skyriaus darbuotojai aptinka miegamuosiuose rajonuose – Šilainiuose, Dainavoje.

Gresia nemažos baudos

Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai mėgina nustatyti nenaudojamų automobilių savininkus, juos informuoja apie gresiančias baudas. Informaciją gali perduoti ir policijos pareigūnams.

R.Sidera sakė, kad nenaudojamų automobilių savininkai gali būti baudžiami pagal du Administracinės teisės pažeidimų kodekso straipsnius.

Jei pritaikomas straipsnis „Neeksploatuojamos transporto priemonės laikymas bendrojo naudojimosi vietose“, gresia bauda nuo 250 iki 500 litų.

Jei asmuo už tokį pažeidimą jau baustas administracine nuobauda, bauda siekia 500 – 1 tūkst. litų su transporto priemonės konfiskavimu arba be jo.

Nuobaudas skiria policijos pareigūnai.

Pagal straipsnį „Miestų ir kitų gyvenamųjų vietovių tvarkymo ir švaros taisyklių pažeidimai“ įspėjimus surašyti ir administracines baudas skirti gali Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai.

Už šio straipsnio pažeidimą gresia bauda iki 2 tūkst. litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.