„Metų automobilio 2015“ visureigiai laikė žiemos egzaminą

Druskininkų apylinkių kelius naktį iš ketvirtadienio į penktadienį storai nuklojo sniegas. Būtent jo labiausiai ir laukė dešimt konkurso vertinimo komisijos narių, pasiryžusių tikros žiemos sąlygomis išbandyti ne tik visus konkursui pateiktus 30 automobilių, bet ir naujausias žiemines „Continental“ padangas, kuriomis aprūpinti konkurse dalyvaujantys automobiliai.

„Metų automobilio 2015“ konkurso visureigių bandymai Druskininkuose.<br>Organizatorių nuotr.
„Metų automobilio 2015“ konkurso visureigių bandymai Druskininkuose.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 21, 2014, 3:01 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 10:19 PM

Ne tik konkurso vertinimo komisija, bet ir daugelis druskininkiečių juokauja, jog žiema į kurortą jau keleri metai ateina būtent tada, kai čia prasideda naujausių automobilių bandymai. Šviežio sniego patalu nukloti miško keliai ir keliukai – puikiausia proga išbandyti visureigių pravažumą ir kitas savybes. Šįsyk pasinaudota ne tik gamtos dovanomis, bet ir iki jos darbo pradžios nebuvo aplenkta ir kurortą garsinanti „Snow Arena“.

Mažėja tikrų visureigių

„Pastaraisiais metais labai akivaizdžiai pastebima tendencija, jog metų automobilio konkursuose mažėja visureigių, ar bent jau automobilių, kuriuos galime vadinti tikraisiais bekelės valdovais. Tai yra pasekmė to, kad gamintojai į rinką išleidžia vis daugiau padidinto pravažumo automobilių, tačiau tik nedidelę jų dalį galima priskirti prie visureigių“, - rengdamasis jų bandymams pastebėjo vertinimo komisijos narys, vieno iš naujienų portalų automobilių rubrikos redaktorius Tadas Markevičius.

Jo nuomone, tokie šių metų konkurso dalyviai kaip „Porsche Macan“, „Lexus NX“ ir BMW X6 - bene geriausiai iliustruoja, kas vyksta rinkoje. Šie padidinto pravažumo automobiliai turi visų varančiųjų ratų pavarą, jų vairuotojai sėdi aukščiau, automobiliai pasižymi patraukliu dizainu, kokybiškai surinki, todėl turi labai daug gerbėjų, tačiau tik retas iš jų nuvažiuoja nuo asfalto.

T. Markevičius teigia, jog šiemet visureigių kategorijoje bene rimčiausiai atrodo naujasis „Jeep Cherokee“, tačiau keistokas dizainas ne vienam kelia abejonių ir dėl šio modelio paskirties. Dar vieno dalyvio – „Nissan X-Trail“ – išvaizdos pokyčiai taip pat byloja, jog gamintojai orientuojasi į miesto gyventojus, kuriems reikia dailaus automobilio ir kuris retkarčiais galėtų pravažiuoti ten, kur būtų baisoka lįsti su eiliniu hečbeku.

„Tad galima konstatuoti, jog tikrieji visureigiai tarsi dinozaurai artėja prie išnykimo ribos. Nesinori tikėti, kad nebeturėsime legendinių modelių, tačiau faktas, kad konkurentų jiems tikrai nedaugės, nes didžioji gamintojų kova persikėlė į kompaktinių padidinto pravažumo automobilių segmentą“, - tvirtina T. Markevičius.

Džiaugėsi tinkamomis sąlygomis

Kitas vertinimo komisijos narys, LRT laidos „Keliai. Mašinos. Žmonės“ vedėjas Valdas Juozas Vilūnas dar nelinkęs atskleisti visų kortų kas ko vertas, tačiau džiaugėsi pasitaikiusia gamtos dovana ir produktyviais bandymais, kurie leido jam įsitikinti kuris automobilis gali realiausiai pretenduoti į garbingą „Metų visureigio 2015“ titulą.

Po visų 30-ties šiemetiniame konkurse dalyvaujančių automobilių bandymų vertinimo komisija iki gruodžio 1 dienos dar turės laiko analizei, o prireikus, ir dar vienai automobilių patikrai keliuose. Po to kiekvienas narys pateiks savąją septyneto viziją, o daugiausia kartų paminėti automobiliai bus įtraukti į galutinį finalininkų sąrašą, iš kurio vienas ir bus nominuotas „Metų automobiliu 2015“.

Finalinis konkurso vakaras, kurį tiesiogiai iš TV studija virtusių „Litexpo“ rūmų transliuos LRT, vyks gruodžio 13 d.

Tad geriausiojo rinkimus, kuriuose kiekvienas vertinimo komisijos narys savo dispozicijoje turimus 25 balus paskirstys finaliniam septynetukui, o daugiausia balų surinkęs automobilis taps konkurso nugalėtoju, galės stebėti visa Lietuva.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.