Pranešė, ką daryti nukentėjusiems nuo masinio išregistravimo

Rugsėjo pabaiga paženklinta vairuotojams skausmingiausiu ir drastiškiausiu valdžios poelgiu per pastaruosius metus.

Per masinį išregistravimą prarastus automobilius vairuotojai vėl galės priregistruoti be jokių kliūčių.<br>V.Balkūno nuotr.
Per masinį išregistravimą prarastus automobilius vairuotojai vėl galės priregistruoti be jokių kliūčių.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-12-10 13:18, atnaujinta 2018-01-19 13:00

Rugsėjo 29 dieną buvo masiškai išregistruoti daugiau nei 800 tūkst. transporto priemonių. Didžioji dalis jų ir taip mūsų šalyje nebuvo naudojami, bet po įstatymo vėzdu pateko ir apie 150 tūkst. rečiau naudojamų automobilių, motociklų, priekabų, sunkvežimių ir kitokio transporto, kurio savininkai tris mėnesius buvo neapdraudę arba neperėję techninės apžiūros (TA).

Pateko į griežčiausių reikalavimų laikotarpį

Lapkričio 14 dieną automatinio išregistravimo reikalavimai buvo sušvelninti – dabar transporto priemonę be draudimo ar TA galima laikyti iki pusės metų, o patiems laikinai sustabdžius registraciją – iki trejų metų.

Terminą praleidę vairuotojai automobilį turi įregistruoti lyg naujai pirktą, o tai reiškia, kad jį reikia ne tik apdrausti ir patikrinti techninę būklę, bet ir pristatyti į „Regitros" padalinį patikrai.

Tačiau vairuotojams kilo klausimas, ką daryti keletą mėnesių galiojusio griežtesnio reikalavimo aukoms?

Regitra“ pagaliau paaiškino - grąžinti į viešąjį eismą masiškai išregistruotas transporto priemones nuo šiol bus paprasčiau ir patogiau.

Transporto priemonių, kurios iki šių metų lapkričio 14 dienos buvo išregistruotos dėl neįvykdytų Saugaus eismo automobilių keliais prievolių, šias prievoles įvykdžius (transporto priemonę apdraudus ir perėjus TA), registracija bus atkuriama savaime.

Pareiškėjams kreiptis į „Regitrą“ dėl registracijos grąžinimo nereikės.

Galima neskubėti

Į viešąjį eismą transporto priemonės galės būti grąžinamos, atlikus privalomąją techninę apžiūrą ir apdraudus transporto priemonių valdytojų civilinės atsakomybės privalomuoju draudimu.

Sezoninių transporto priemonių valdytojams nebūtina tuo rūpintis jau dabar, nes sprendimas dėl registracijos atkūrimo galės būti priimamas iki 2015 m. gegužės 12 dienos.

Pasitikrinti transporto priemonės registraciją galima prisijungus prie „Regitros“ el. paslaugų portalo, svetainėje regitra.lt („Paieška transporto priemonių registre”) arba paskambinus bendruoju informacijos telefonu 8 700 55 151.

Paskambinus, reikės nurodyti transporto priemonės registracijos ir registracijos liudijimo numerius.

Automatiškai registracija bus grąžinama tik tuo atveju, jei nepasikeitę išregistruotos transporto priemonės valdytojas arba kiti registruojami duomenys.

Jei išregistruotą transporto priemonę jau įsigijo kitas asmuo ar pasikeitė daugiau registracijos duomenų, tuomet dėl registracijos reikės kreiptis į „Regitrą“.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.