Lūžtantis „Regitros“ sunkvežimis varo mažeikiškius į neviltį

Negali įsidarbinti, nes neturi reikiamos kategorijos. Negali įgyti reikiamos kategorijos, nes egzaminavimui skirtas „Regitros“ sunkvežimis remontuojamas. Į tokį užburtą ratą pateko ne vienas Mažeikių gyventojas.

Mažeikiuose gausu norinčių įgyti C ir CE kategorijas, tačiau „Regitros“ sunkvežimis nuolatos lūžta.<br>„Regitros“ asociatyvi nuotr.
Mažeikiuose gausu norinčių įgyti C ir CE kategorijas, tačiau „Regitros“ sunkvežimis nuolatos lūžta.<br>„Regitros“ asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Saulius Rinkevičius

Dec 16, 2014, 2:28 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 1:43 AM

Kaip pasakojo į lrytas.lt redakciją paskambinęs mažeikiškis Darius, susiklostė tokia situacija, kad neliko kitos išeities, tik kelti viską į viešumą. Anot jo, mieste veikiantis Telšių „Regitros“ padalinys turi vieną C ir CE kategorijų praktiniams egzaminams skirtą sunkvežimį, tačiau jis nuolatos genda.

Mokyklos technika naudotis neleidžia

Gruodžio 12 d. jis turėjo laikyti praktinį CE kategorijos egzaminą, tačiau dieną prieš tai sužinojo, kad „Regitros“ sunkvežimis sugedęs. Perlaikymas įmanomas ne anksčiau kaip sausio 20 d. Važiuoti į kitą miestą - ne išeitis. Padalinio Šiauliuose egzaminavimo grafikas užpildytas, o artimiausia laisva diena – sausio 15 d.

„Skambinau į „Regitrą“, tačiau ten man pasakė, kad niekuo negali padėti“, - guodėsi pašnekovas.

Darius stebisi, kad neturėdami jokio atsarginio varianto „Regitros“ atstovai neleidžia pasinaudoti vairavimo mokyklos sunkvežimiu. Juolab, kad tai yra lygiai toks pat MAN modelis, skiriasi tik kabinos spalva.

„Ta mašina šiais metais subyrėjo jau trečią kartą. Užsiminiau jiems, kad sulūžus „Regitros“ sunkvežimiui galbūt galėtų leisti laikyti egzaminą su vairavimo mokyklos MAN, tačiau gavau neigiamą atsakymą“, - situaciją aiškino vyras.

Egzamino laikyti grįžo iš užsienio

Darius sėkmingai baigė vadinamojo „95 kodo“ profesinės kvalifikacijos mokymus kroviniams vežti ir yra susitaręs dėl darbo vienoje iš logistikos įmonių, tačiau negali jo pradėti kol neturi reikiamos kategorijos.

Įsidarbinti vairuotoju Darių įkalbinusio draugo situacija dar blogesnė. Jis išlaikė C kategorijos vairavimo egzaminą ir užsiregistravęs CE kategorijos laikymui išskrido į Didžiąją Britaniją, kur šiuo metu dirba.

Grįžęs į Lietuvą sužinojo, kad sunkvežimis sugedęs, o skrydžio išlaidų jam niekas nekompensuos.

Kartu su Dariumi lankęs kvalifikacijos mokymus kolega turi trišalę sutartį su Darbo birža ir pervežimų kompanija, tačiau darbo taip pat negali pradėti tol, kol neturi CE kategorijos.

Žada priimti be eilės

„Regitros“ viešųjų ryšių specialistė Laimutė Užupė patikino, kad egzaminų centruose naudojamų C ir CE kategorijų automobilių kiekis kinta pagal paslaugos poreikį, t.y. atsižvelgiant į praktikos egzaminų paklausą. Konkretaus atsakymo kaip bus sprendžiamos Mažeikių padalinyje kylančios problemos, ji nepateikė.

„Vairavimo mokymo įstaigos taip pat siūlo mūsų įmonei egzaminuose naudoti jų automobilius, tokie pasiūlymai yra svarstomi“, - vieną iš galimybių įvardino ji.

Gera žinia ta, kad sunkvežimio MAN remontas jau baigiamas. Taip pat L. Užupė patikino, kad „Regitros“ darbuotojai susisieks su egzamino negalėjusiais laikyti klientais ir pasiūlys jiems priimtiną papildomą laiką.

Nežinia kaip bus atrasti tušti langeliai vairavimo egzaminų grafike, tačiau „Regitros“ atstovai patikino, kad klientai, kurie turėjo būti egzaminuojami sunkvežimio gedimo dienomis, bus priimami be eilės.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.