Atnaujintas Pilies tiltas Klaipėdai grąžintas dukart greičiau

Penktadienį septintą valandą ryto Klaipėdoje pėstiesiems ir vairuotojams bus atvertas kapitališkai suremontuotas pakeliamasis Pilies tiltas per Danės upę. Visi darbai atlikti neįtikėtinais tempais – vietoje planuotų beveik dvejų metų pakako devynių mėnesių.

Atnaujinus Pilies tiltą gyvenimas Klaipėdoje grįžta į įprastas vėžes.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Atnaujinus Pilies tiltą gyvenimas Klaipėdoje grįžta į įprastas vėžes.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Dec 18, 2014, 1:57 PM, atnaujinta Jan 18, 2018, 9:48 PM

Ketvirtadienį tiltą apžiūrėjo miesto ir darbus atlikusių įmonių vadovai. Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas juokavo, kad nuo automobilių spūsčių gatvėse pavargę klaipėdiečiai tilto laukė labiau negu euro.

Pagaliau vėl bus galima grįžti prie uostamiesčiui įprasto gyvenimo ritmo.

Naujosios uosto, Pilies ir Minijos gatvės, į kurias įsiterpia ir Pilies tiltas – viena pagrindinių uostamiesčio magistralių. Pilies tiltu vykstama iš senamiesčio į šiaurinę miesto dalį – čia niekada nenutrūkdavo automobilių srautas.

Kapitalinio remonto metu pakeistos susidėvėjusios tilto konstrukcijos, instaliuota nauja pakėlimo – nuleidimo įranga, atnaujintos tilto prieigų dangos, kurios pritaikytos ir neįgaliesiems, suremontuotas pėsčiųjų tunelis, įrengtas modernus apšvietimas, pastatyti nauji kelio ženklai ir šviesoforai.

Darbus atliko bendrovės „Hidrostatyba“ specialistai.

Visa tai kainavo 12,9 mln. litų. Iš jų kitąmet bus dar atlikta darbų už 270 tūkst. litų

Laikinai apribojus eismą šioje vietoje buvo pasinaudota proga atlikti ir kitus darbus aplinkinėse vietose: baigiami remontuoti lietaus nuotekų tinklai senamiestyje nuo Pilies ir Žvejų iki Daržų gatvės.

Iki didžiųjų metų švenčių bus baigti inžinerinių tinklų Piliavietėje statybos darbai.

Pilies gatvėje buvo nukirstos senos ir sergančios tuopos, kėlusios grėsmę pėsčiųjų bei vairuotojų saugumui. Vietoje jų atsodinti 25 jauni klevai.

Žiedinė sankryža, laikinai įrengta vietoje anksčiau šviesoforu reguliuotos Pilies-Minijos-Sausio 15-osios gatvių sankryžos, dar kurį laiką veiks ir atnaujinus įprastą eismą šioje miesto dalyje. Transporto specialistai ir kelių policijos atstovai sutaria, kad šis variantas - daug saugesnis už ankstesnįjį. Bus stebina, ar dabar čia nesusidarys automobilių spūstys.

Pilies tiltas buvo uždarytas kovo mėnesį.

Pėstieji ir dviratininkai nebuvo nuskriausti – jie naudojosi šalia remontuojamo tilto pastatytu laikinuoju tilteliu.

Tuo metu į senamiestį vedančiu antruoju pakeliamuoju Biržos tiltu galėjo važiuoti tik miesto viešasis ir specialusis transportas, neįgaliųjų automobiliai, taksi, o kitiems leista kirsti tik trumpą atkarpą nuo tilto iki Turgaus gatvės ir tik tam tikru metu, kai nebūdavo spūsčių.

Raginimu pastatyti savus automobilius ir naudotis visuomeniniu transportu klaipėdiečiai nepasinaudojo – vienintelė abu miesto galus jungianti visiems atvira arterija per Mokyklos gatvės viaduką nuolat būdavo užkimšta. Savaitgalį čia virs darbai – iš laikino penkių eismo juostų režimo bus grįžta prie ankstesniojo keturių.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.