Vairuotojų siaubas - dažais apsiginklavę paaugliai

Jei vėluoja miesto autobusas ar troleibusas, neskubėkite kaltinti vairuotojo. Gal jis tuo metu šveičia chuliganų grafitininkų išterliotą transporto priemonę.

Šį 40-ojo maršruto autobusą antradienį pavyko nuvalyti lengvai. Tačiau kartais prireikia ir specialių chemikalų.<br>D.Umbraso nuotr.
Šį 40-ojo maršruto autobusą antradienį pavyko nuvalyti lengvai. Tačiau kartais prireikia ir specialių chemikalų.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys („Lietuvos rytas“)

Dec 20, 2014, 5:00 AM, atnaujinta Jan 18, 2018, 6:21 PM

Antradienį Vilniuje du 40-ojo maršruto autobusai, vežantys keleivius maršrutu Centras–Fabijoniškės, ryto valandomis važinėjo ištepliotais šonais.

Tai dar vienas grafitininkų darbas.

Tokios teplionės sujaukė viešojo transporto eismą: užuot dirbę savo darbą, vairuotojai buvo priversti nušveisti terliones arba važiuoti į plovyklą.

Vienas grafitininkų išpaišyto autobuso vairuotojas „Sostinei“ sakė, kad jau ankstyvą rytą pamatęs, jog jo vairuojamas autobusas bjauriai ištepliotas.

„Buvo piko valandos, tad negalėjau padaryti pertraukos. Bet apie 10 valandą, kai galėjau ilgiau pastovėti, nuvaliau terliones – laimė, buvo išpurkšta ar apipaišyta lengvai nuplaunamais dažais, dar ir lietus lijo. Lengvai nusivalė“, – pasakojo vyriškis.

Kitą 40-ojo maršruto autobusą teko nuvairuoti į plovyklą.

„Sostinės“ kalbinti vairuotojai sakė, kad autobusai ir troleibusai aptepliojami nuolat – bjauroti viešojo transporto priemones yra paplitusi paauglių vilniečių pramoga.

Vilniaus viešojo transporto įmonės vadovas Gintautas Nakutis pripažino, kad chuliganai grafitininkai yra tikras galvos skausmas.

Apsiginklavę purškikliais ir dažais autobusus ir troleibusus jie puola tuo metu, kai baigiasi piko valandos ir vairuotojai trumpam išlipa iš autobuso užkąsti, palikę transporto priemones galinėse stotelėse.

„Gerai, jeigu lengvai nusivalo. Bet būna, kad apipurškia tokiais dažais, kuriuos nuvalyti reikia specialių, brangių chemikalų“, – aiškino G.Nakutis.

Viršininkas tikisi, kad terliotojų išdaigos greitai bus pažabotos.

„Ketiname pirkti saugos paslaugas. Paprašysime, kad apsaugos ekipažas kartkartėmis pažiūrėtų, kas vyksta galinėse stotelėse“, – sakė Vilniaus viešojo transporto įmonės direktorius G.Nakutis.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.