Patvinusiame kelyje į Rusnę moteris paskandino automobilį

Tik pervažiavo per užlieto kelio Rusnė-Šilutė atkarpą, ir variklis užgeso. Teko kviestis techninės pagalbos automobilį iš Šilutės, jį bendrovės „Valiteksas“ meistras užtempė ant tralo ir nugabeno į Šilutę, į autoservisą.

Kelyje į Rusnę automobilius potvynio vanduo sugadina ne pirmą kartą.<br>A.Aleksejūnienės nuotr.
Kelyje į Rusnę automobilius potvynio vanduo sugadina ne pirmą kartą.<br>A.Aleksejūnienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aldona Aleksėjūnienė

Jan 16, 2015, 11:53 AM, atnaujinta Jan 15, 2018, 10:11 PM

„Taip, dėl potvynio šita bėda, teks gedimą taisyti“, - paklausta, kas atsitiko, portalui lrytas.lt atsakė automobilio savininkė.

Taigi – prasidėjo. Dar tik antra para, kai septintojo kilometro kelių šimtų metrų ilgio ruožą keliolikos centimetrų gyliu užliejo potvynio vanduo, o sugadintų šioje maudykloje mašinų – ne viena.

„Ne pirmą kartą taip, bus jų dar daugiau“, - sako meistras.

Žadėjo estakadą

Potvynių užliejamoje kelio į Rusnę atkarpoje pastatyti estakadą prieš septynerius metus žadėjo buvęs Susisiekimo ministras, o dabar – Ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius. Gal pažadą užmiršo?

2007 metų rudenį jis Šilutėje su pavaldiniais pristatė estakados statybos galimybių studiją, kurioje buvo numatyti visų numatomų atlikti darbų terminai. Statybas baigti ketinta iki 2010 lapkričio 30 d.

Tie geri ketinimai tebeguli popieriuose. O nemokama automobilių maudykla, gadinanti privačių asmenų ir įstaigų, įmonių, organizacijų turtą, jų transporto priemones, - šniokščia kaip šniokštusi visa jėga – kasmet. Ir dar nežinia kiek metų taip bus.

Taršos lyg nebuvę

Per du darbo pamario krašte dešimtmečius šių eilučių autorė pažadus statyti estakadą yra girdėjusi iš dešimčių aukšto rango politikų, bet realių polių iki šiol niekas šioje žemumoje vis nekala. Tik žada. Vis – gal kitąmet, po krizės. Taip – ir šiemet.

Keliautojai piktinasi - jei kas sumanytų prie atviro vandens sustoti ir nusiplauti savo automobilį, gamtosaugininkai tikrai prisistatytų ir išrašytų baudą. O kai vandens srovės, važiuojant per apsemtą kelią, automobilių korpusus ir apačias dabar visa jėga lieja - taršos šaltinio lyg nebuvę.

Deja, transporto maudynės šioje atkarpoje bus iki pat pavasario. Kaip kasmet.

„Na ir kas, mes taip pripratę, kaip radom, taip ir paliksim, būta čia daikto“, - užčiaupia žurnalistę vietiniai skeptikai. Jų, beje, taip pat – nemažai. Kitaip spaudimo politikai būtų neatlaikę, bent rimtą perlaidą per du dešimtmečius būtų tikrai surentę.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.