Įstatymų prieštaravimai vairuotojus užvertė šūsnimi dokumentų

Privačių miškų savininkų asociacija piktinasi, kad Seimo priimtos įstatymo pataisos, leidžiančios važiuoti sunkesniais nei 40 tonų svorio miškavežiais, neįgyvendinamos, nes po susisiekimo ministro įsakymo jomis naudotis beveik neįmanoma, rašo „Verslo žinios“.

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Feb 9, 2015, 10:03 AM, atnaujinta Jan 13, 2018, 6:36 PM

Asociacija pabrėžė, kad leidimas važiuoti transporto priemonei, kurios masė su kroviniu siekia ne daugiau kaip 48 tonas, išduodamas tik vienam važiavimui.

Skaičiuojama, kad, norint pervežti visą per metus iškertamą šalies medieną, reikėtų apie 200 tūkst. reisų, o kiekvienam reisui reikėtų gauti atskirą leidimą. Kliudant važiuoti 48 tonas sveriančiais miškavežiais, miškų ūkis kasmet praranda apie 50 mln. litų.

Susisiekimo ministerijos Kelių transporto skyriaus vedėjas Jaunius Jasiūnas sakė, kad vienkartinių leidimų pagal ministro įsakymą reikia dėl to, jog atsirado įstatymų kolizija, kurios negalima išspręsti ministro įsakymu.

Pasak jo, kelių mokesčiai nustatyti Kelių priežiūros ir plėtros programos finansavimo įstatyme, o leidimų rūšys – Kelių įstatyme, kuriame numatoma, kad tuomet, kai transporto priemonė viršija leidžiamą svorį, galimi tik vienkartiniai leidimai.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.