Kauno autobusai ir troleibusai pakvipo vaisiais bei gėlėmis

Jeigu nuotraukos skleistų kvapą, dabar pajustumėte prinokusių obuolių, žibuoklių ar žalumynų dvelksmą. Tokiais kvapais nuo šiol mėgausis ir keleiviai, važiuojantys Kauno autobusais bei troleibusais.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

2015-02-13 11:56, atnaujinta 2018-01-13 07:35

„Transporto priemonių švara – viena svarbiausių mūsų siekių“, – kalbėjo bendrovės „Kauno autobusai“ generalinis direktorius Kęstutis Derliūnas. Pasak jo, bendrovės darbuotojai gauna keleivių priekaištų dėl autobusų ir troleibusų švaros, nemalonaus kvapo.

Apklausos metu viešuoju transportu besinaudojantys kauniečiai viena iš pagrindinių problemų, dėl ko viešasis transportas nėra patrauklus, įvardijo būtent nešvarius ir neprižiūrėtus autobusus ir troleibusus.

K.Derliūnas tikina, kad viskas pasikeis. Dabar transporto priemonės bus kvėpinamos. Kvapiųjų medžiagų dedama į skystį plaunant saloną, jo jų poveikis juntamas maždaug 3 dienas. Malonus kvapas sklis ir iš transporto priemonių ventiliacijos sistemos.

Šiuo metu paruošta 10 kvapų. Galbūt keleiviams bus pasiūlyta išrinkti kelis mėgstamiausius, kurie ir būtų naudojami. „Kauno autobusų" transporto priemonės skleis obuolių, persikų, rožių, serbentų, žibuoklių, jazminų, pakalnučių kvapus.

Jų tiekėjai tikino, kad tai nekeliantys alergijos ir neturintys jokio kito šalutinio poveikio žmogui kvapai.

„Kauno autobusai" transporto priemonėms valyti papildomai įdarbino 16 žmonių. Salonai valomi kiekvieną dieną, o išorė plaunama kas antrą dieną.

Valant saloną naudojami tik itin galingi siurbliai, kad būtų sukeliama mažiau dulkių, kurios vėliau nusėda ant sėdynių bei stiklų.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.