Pasitikrinkite – jei padarysite avariją, kas gydys keleivius?

Ar žinote, kas apmokėtų su jumis važiuojančių žmonių gydymą, jei padarytumėte avariją? Draudimas? Nebūtinai.

Pasitikrinkite draudimo sutartyje, kokios žalos avarijos atveju būtų dengiamos. Galite nustebti.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Pasitikrinkite draudimo sutartyje, kokios žalos avarijos atveju būtų dengiamos. Galite nustebti.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 23, 2015, 6:33 PM, atnaujinta Jan 12, 2018, 12:51 PM

Atidžiai perskaitykite savo sutartį ir įsidėmėkite, kam padaryta žala po avarijos būtų kompensuojama, o kam ne.

Draudimo bendrovė „PZU Lietuva“ pirmadienį pranešė išplėtusi vairuotojų privalomojo draudimo paslaugų paketą, kartu su civiline vairuotojo atsakomybe pasiūlant ir papildomas draudimo paslaugas.

Vairuotojai, įsigyjantys privalomąjį draudimą, galės pasirinkti ir keleivių, vairuotojo, dviratininko bei pagalbos kelyje draudimus.

„Turimi duomenys rodo, kad vairuotojai vis dažniau greta privalomojo draudimo renkasi ir papildomas draudimo rūšis.

Neretai avariją sukėlę vairuotojai nukenčia patys, ir sužalojami jo vežami keleiviai, tačiau jie nebūna apdrausti ir niekas neatlygina šių nuostolių“, – teigė „PZU Lietuva“ Produktų ir rizikos valdymo departamento direktorius Edvardas Skupas.

Draudimo specialistas atkreipė dėmesį, kad į paketą su privalomuoju draudimu „PZU Lietuva“ prideda tris būtiniausias draudimo rūšis, kurios apsaugo nuo dažniausiai keliuose pasitaikančių įvykių.

„Naujovė rinkoje – dviratininkų civilinės atsakomybės draudimas. Šeimos, mėgstančios keliones dviračiu, gali apsidrausti nuo dviračiu padaromos žalos kitų asmenų turtui ir jų sveikatai. Šis draudimas, įsigytas kartu su privalomuoju vairuotojo draudimu, galioja visiems šeimos nariams,“ – pasakojo E.Skupas.

Kartu su keleivių ir vairuotojo draudimu apsauga suteikiama tais atvejais, kuomet avarijoje nukenčia pats įvykio kaltininkas ir jo automobilyje važiavę keleiviai.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.