Įsidėmėkite: kaip nepakliūti į Kaziuko mugės spūstis?

Tradicinė Kaziuko mugė Vilniuje prasidės penktadienį 12 val., tačiau tautodailininkams ir mugės svečiams skirtos gatvės bus uždarytos anksčiau – jau nuo penktadienio 6 val. ryto.

Kaziuko mugė, kaip ir kasmet, pritrauks tūkstančius smalsuolių, todėl gali susidaryti automobilių spūstys.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Kaziuko mugė, kaip ir kasmet, pritrauks tūkstančius smalsuolių, todėl gali susidaryti automobilių spūstys.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ilona Staškutė

Mar 5, 2015, 7:43 PM, atnaujinta Jan 11, 2018, 11:47 AM

Todėl dalijamės patarimais, kaip nesusigadinti geros nuotaikos ir nepatekti į tris dienas Vilnių apimsiančias spūstis.

Uždarytų ir atvirų gatvių schemas rasite spustelėję ant nuotraukų teksto viršuje.

Gatvės uždaromos penktadienį ryte

Į uždarytas gatves svarbu atkreipti dėmesį ne tik planuojantiems vykti į Kaziuko mugę, bet ir dirbantiems sostinės centre ar pro jį važiuojantiems į darbą.

Kadangi gatvės bus uždaromos jau ankstyvą penktadienio rytą, jei tik yra galimybė, rekomenduojame penktadienį į darbą Vilniaus senamiestyje nevažiuoti savais automobiliais.

Siauromis gatvelėmis automobiliu judėsite lėčiau nei pėsčiomis, o laisvą stovėjimo vietą rasti gali būti neįmanoma.

Kur važiuoti ir kurių gatvių vengti?

Nuo penktadienio 6 val. iki pirmadienio 4 val. ryto bus draudžiamas eismas šiomis gatvėmis ir jų prieigose:

Gedimino prospektu,

T. Vrublevskio g.,

Šventaragio g.,

Pilies g.,

Didžiąja g. ir aplink Rotušės aikštę,

Barboros Radvilaitės g.,

Maironio g.,

Aukštaičių g.

Šias gatves geriausia aplenkti Pylimo, Pamėnkalnio ir Jasinskio gatvėmis, jei reikia iš stoties pusės patekti į Žvėryną, Viršuliškes ar Pilaitę.

Jei iš pietinės miesto dalies planuojate važiuoti į Fabijoniškes, Šeškinę ar kitus šiaurinius Vilniaus rajonus, patogiausia pasirinkti Geležinio Vilko gatvę, o norint patekti į sostinės centrą, geriausia reikiamą gatvę pasiekti važiuojant paupiu A.Goštauto gatve.

Į Užupį bus galima įvažiuoti tik pro Olandų gatvę.

Kur palikti automobilį?

Jei tik įmanoma, rekomenduojame Kaziuko mugės dienomis į Vilniaus senamiestį važiuoti viešuoju transportu, nes dėl didelio lankytojų antplūdžio gali būti itin sudėtinga rasti laisvą stovėjimo vietą.

Tai ypač svarbu penktadienį, nes darbo dienomis Vilniaus centrinėje dalyje esančiose stovėjimo aikštelėse ir nevykstant renginiui būna nelengva rasti laisvą vietą.

Daugiausiai nemokamų stovėjimo vietų arti centro yra greta Seimo esančioje žvyruotoje stovėjimo aikštelėje, į kurią galite patekti iš A.Goštauto gatvės, bei Upės gatvėje. Taip pat nemokamai automobilį galima pasistatyti daugelyje Žvėryno gatvių.

Didžiausios arčiausiai Kaziuko mugės veiksiančios mokamos stovėjimo aikštelės yra požeminė stovėjimo aikštelė, esanti po Vinco Kudirkos aikšte (įvažiavimas iš Vilniaus g.), Tilto g. esanti daugiaaukštė aikštelė bei aikštelė prie Operos ir baleto teatro J.Lelevelio g.

Automobilius bus galima statyti ir kitose Vilniaus senamiesčio vietose, kuriose ir įprastai numatytos stovėjimo vietos. Jų ribas pagal rinkliavos dydį galite pasitikrinti schemoje, esančioje prie kitų nuotraukų teksto viršuje.

Žaliojoje zonoje valanda stovėjimo kainuoja 30 ct., geltonojoje – 60 ct., raudonojoje – 90 ct., mėlynojoje – 1,8 euro.

Kaip važiuoti viešuoju transportu?

Kaziuko mugės dienomis visi troleibusai ir dauguma autobusų važiuos įprastais maršrutais. Laikinai bus pakeistos tik keturių – 10, 11, 33 ir 88 autobusų maršrutų trasos.

Vilniaus miesto savivaldybė įspėjo, kad galimi viešojo transporto nukrypimai nuo eismo tvarkaraščių.

10, 11, 33 ir 88 maršrutų autobusai, važiuodami pakeistomis trasomis, stos visose maršrute esančiose stotelėse. 11 autobusų maršruto trasoje, už Polocko ir Olandų g. sankryžos, bus įrengta papildoma Polocko stotelė.

10 Fabijoniškės–Baltupiai–Markučiai maršruto autobusai į Markučius nuo Žaliojo tilto važiuos Vilniaus, Jogailos, Pylimo, Bazilijonų, M. Daukšos, Žiupronių, Subačiaus gatvėmis, toliau – senąja trasa.

Į Fabijoniškes nuo Subačiaus gatvės važiuos Žiupronių, M. Daukšos, Bazilijonų, Pylimo, Jogailos, Vilniaus, Kalvarijų gatvėmis, toliau – senąja trasa.

11 Žvėrynas–Senamiestis–Užupis maršruto autobusai Užupio link nuo Pamėnkalnio gatvės važiuos Pylimo, Bazilijonų, M. Daukšos, Žiupronių, Subačiaus, Drujos gatvėmis iki Olandų ir Stepono Batoro gatvių žiedo.

Į Žvėryną važiuos Drujos, Subačiaus, Žiupronių, M. Daukšos, Bazilijonų, Pylimo, Pamėnkalnio gatvėmis, toliau – senąja trasa.

33 Šiaurės miestelis–Rinktinės–Sukilėlių g.–Guriai maršruto autobusai į Gurius nuo Karaliaus Mindaugo tilto važiuos Arsenalo, T. Kosciuškos, Olandų, Drujos, Sukilėlių gatvėmis, toliau – senąja trasa.

Iš Gurių į Šiaurės miestelį nuo Sukilėlių gatvės važiuos Drujos, Olandų, T. Kosciuškos, Arsenalo gatvėmis, Karaliaus Mindaugo tiltu, toliau – senąja trasa.

88 Oro uostas–Centras–Europos aikštė maršruto autobusai iš Oro uosto važiuos senąja trasa iki Subačiaus ir Maironio gatvių sankryžos, toliau važiuos Subačiaus, Drujos, Olandų, T. Kosciuškos, Arsenalo gatvėmis, Karaliaus Mindaugo tiltu ir grįš į senąją trasą.

Į Oro uostą, nuo A. Goštauto ir A. Tumėno g. sankryžos iki V. Kudirkos g., važiuos A. Goštauto, J. Jasinskio g., toliau – senąja trasa.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.